Food & Body

Talk with Tom – Love to Run

talk with tom afbeeldingIn de rubriek Talk with Tom klets ik met Tom, wereldreiziger en gay blogger, over alles wat ons bezighoudt; bloggen, reizen, gewoon het leven, mannen en de zoektocht naar het ultieme geluk. De vorige keren kletsten we o.a over het leven als bankstel en vakantie vieren in een adult only hotel. Deze keer hebben we weer een ander onderwerp voor je: hardlopen.

S: Hardlopen is hipper dan ooit. Open Instagram of ieder ander social platform en je wordt doodgegooid met screenshots van Runkeeper met gemaakte runs (wel of niet in de vorm van penissen of aliens) , hippe hardlooppakjes en zwetende maar stralende hoofden. Ik doe ook wel eens een poging. Ik kocht een hip roze hardlooppakje en ging fanatiek aan de slag. Met behulp van Belgische hardloopcoach Evi kwam ik ooit zelfs tot de 5 km. Maar helaas, ik kom er gewoon niet in. Kon ik er maar net zo van genieten als al die girls and boys who love to run. Ik wil ook stralend en fit zijn! Help, hoe kan ik genieten van hardlopen?

T: Toevallig heb ik daar wel eens wat stukjes over geschreven: over hoe hardlopen leuk wordt. Ik was zelf fan van ZombiesRun en ik kocht ooit van die lelijke barefoots. Echt fantastische dingen waren dat; ik voelde me super en kon niet wachten om ’s morgens om 7 uur de deur uit te gaan. Totdat ik mijn voet brak. Ik verdenk de meeste hardlopers ervan dat ze het alleen maar doen vanwege hun stretchstof-fetisj. Ik zie ze namelijk nooit in een lelijke joggingbroek rondlopen. En ze zien er ook nooit vertiefd uit. Fakers zijn het!

S: Ha, fakers, maar je hoort er stiekem zelf bij! Ik hou ook van de kleurrijke stretchpakjes, en het lukte me dus ooit om 5 km te lopen. Maar hoe kom en blijf ik in een flow? Om me heen hoor ik verhalen over (halve) marathons en triatlons maar het is voor mij zo’n ver-van-mijn-bed-show. Het hippe pakje heb ik al, maar jij zegt in je tips dus dat ik GEEN schema moet volgen? Hoe bouw ik dan op? Misschien kun jij mijn persoonlijke coach op afstand worden?

T: Jouw persoonlijke coach op afstand. Dat lijkt me leuk. Dan zeg ik wat jij moet doen en dan blijf ik lekker op de bank zitten, terwijl jij je in het zweet werkt. Prima plan! Het schijnt trouwens dat je vanzelf verslaafd wordt als je een paar keer hebt gelopen, en dat heet dan flow. Nou kunnen ze mij veel wijsmaken, maar met mijn verslavingsgevoeligheid (zit in de familie) raak ik overal aan verslaafd behalve aan hardlopen. Ik stel voor dat we een clubje beginnen waarbij we in onze hippe sportpakjes gewoon wijn gaan drinken in de meest hippe wijnbar van het moment. Is veel leuker en misschien wel net zo verslavend.

Cheers!

LogoHeader-witGROOT

Advertenties

Categorieën:Food & Body

Getagd als:, ,

5 antwoorden »

  1. hihi, geweldig geschreven! Ik heb dat ook altijd. Kan er maar niet inkomen. Het idee van hardlopen is altijd leuker dan hardlopen zelf… Ben altijd blij dat het er weer op zit! Maar wat wel weer zo is, als ik heb hardgelopen, is dat wijntje wel weer extra goed verdiend! 😉

  2. Hahaha, oh wat zijn jullie toch leuk!

    Wanneer spreken we af in onze hippe sportoutfitjes voor de Dokter? Ehhh ik ben er zo eentje die wél vertiefd gaat hardlopen, maar ik vind er dus NIKS aan. Ook ooit met Evi 5 km gered en daarna per direct gestopt. Vorig jaar nog een keer geprobeerd. Pees in m’n enkel ontstoken. Nooit meer ;).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s