Reizen

TRAVEL | 6 redenen waarom wandelen in Nederland heerlijk is

Een dagje wandelen in Nederland? Thanks but no thanks, ik ben nog niet met pensioen, had ik waarschijnlijk een paar jaar geleden gezegd. Inmiddels weet ik wel beter: er is zoveel moois te zien in Nederland, en wandelen is een perfecte manier om ons landje uitgebreider te verkennen. En je hoeft echt geen zestig te zijn om daar van te kunnen genieten. Wandelen saai? Nee hoor! Ik vertel je waarom wandelen in Nederland heerlijk is.

 1. Je komt op plekken waar je normaal niet zou komen. Ik was bijvoorbeeld nog nooit in de prachtige bosrijke omgeving van Nijmegen geweest, en ook niet in de uitgestrekte weilanden rondom Groningen voordat ik erheen ging om te wandelen. En dat terwijl het er zo mooi is! Ga naar buiten en kies een plek uit die je nog niet kent. Dat kan ook best dichter bij huis zijn.
 2. Je hebt alle tijd voor goede gesprekken met je wandelpartner(s). Je bent namelijk eens niet bezig met gastvrouw spelen of dingen die op de achtergrond gebeuren. Ga eens wandelen met mensen die je normaal alleen ’s avonds ziet met een drankje erbij. Je leert elkaar op een andere manier kennen en zult het waarschijnlijk over hele andere dingen hebben dan normaal! En na het wandelen is dat drankje dubbel en dwars verdiend 🙂wandelen in eigen land
 3. Je komt even helemaal tot rust. En daar hoef je dus niet voor op vakantie, en zelfs niet noodzakelijk een weekendje voor weg. Telefoon op stil in je zak (want je vindt het net als ik vast wèl leuk om het aantal gelopen kilometers te meten) en even helemaal geen externe prikkels. Chill! 
 4. Je bent sportief en gezond met je lichaam bezig. Maar zonder je voor je gevoel keihard in te spannen. Na 20 kilometer lopen heb je zeker genoeg gedaan voor een dag, maar (als het goed is) niet het gevoel dat je niet meer vooruit te branden hebt. Ideaal!
 5. Je maakt de directe  omgeving en de seizoenen heel bewust mee. Herfst? Lente? In je dagelijkse routine zie je het makkelijk over het hoofd. De eerste krokusjes die hun kopjes boven de grond steken, paddestoelen,  het bos dat 50 shades of orange and red kleurt: tijdens een wandeling door de natuur maak je het allemaal veel bewuster mee. Heerlijk, vind ik.wandelen in eigen landwandelen in eigen land
 6. Je mag jezelf onderweg trakteren zonder je schuldig te hoeven voelen. Je bent goed bezig en verbrandt aardig wat calorieën. Dan is dat taartje met een lekkere cappuccino halverwege best verdiend toch?wandelen in eigen land

Dus, wat zeg je ervan? Heb ik je overtuigd? Het is zondag en de zon schijnt. Waar wacht je op? Ga er eens lekker op uit!LogoHeader-witGROOT

9 antwoorden »

 1. Wat een leuk lijstje en zo herkenbaar! Wandel je veel? Zelf probeer ik iedere week te gaan wandelen, vaak 15 tot 25 km. Welke afstanden hou jij meestal aan? En wat is je favoriete wandelgebied?

  Hoop vragen zo, maar ik word altijd blij als ik andere jonge wandelende bloggers tref 🙂

  • Leuk dat je reageert! Ik wandel niet superveel, maar als ik het doe vind ik het heerlijk! Met twee vriendinnen doe ik af en toe etappes van het Pieterpad, maar dat is niet erg vaak. Ik heb ook wel eens een NS wandeling gedaan, van station naar station. Verder hou ik het toch vaak bij kortere afstanden. Maar nu ik ontdekt heb hoe fijn het is wil ik zeker vaker langere afstanden gaan lopen. De laatste keer Pieterpad liepen we in de buurt van Nijmegen, en daar vond ik het echt heel mooi en fijn wandelen!

 2. Heel herkenbaar! Een paar jaar terug zou ik de lol er niet zo van inzien, maar inmiddels wel. En ook wandelen op verschillende plekken in Nederland en zo steeds weer nieuwe mooie plekken ontdekken tijdens goede gesprekken met de medewandelaar.

 3. Je hebt helemaal gelijk! Wij gaan ook regelmatig bij mooi weer ergens wandelen, weliswaar wel altijd bij ons in de buurt maar het is inderdaad ook wel leuk om ergens anders eens te gaan wandelen en weer nieuwe plekken te ontdekken. Natuur geeft mij in ieder geval heel veel rust en nieuwe energie…

  • Ja, precies dat: rust en energie tegelijk. En waar dat nou is, ach. Ik vind in de buur wel zo makkelijk, maar het is ook wel leuk om nieuwe plekjes iets verder weg te ontdekken, vooral als het plekken zijn waar je normaal niet zou komen!

 4. Ik vond wandelen ook jarenlang saai en suf. Mij niet gezien! Intussen geniet ik er heerlijk van en wil ik alleen maar weer op pad, als ik een tijdje niet geweest ben. Zo fijn om te genieten van de mooie natuur en lekker actief bezig te zijn! Wat leuk dat je etappes van het Pieterpad loopt, willen wij ook doen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s