Hotspots

HOTSPOTS | 3 favo Utrechtse hotspots

Ik ga bijna iedere week een keertje uit lunchen of uit eten, en dat kan in Utrecht prima. Er gaat geen week voorbij of er opent in mijn stadsie wel een nieuwe bar, café, restaurant of spa of concept store. Utrecht is hipper dan ooit, en de vraag naar nieuwe fijne plekjes lijkt nog lang niet uitgeput! Ik vind het fijn dat er vandaag de dag zoveel keuze is en deel vandaag graag nog eens 3 van mijn favoriete Utrechtse hotspots met je. Dan kun je ze dit weekend weer meteen gaan uitproberen.

Spaghetteria
Nieuw in Utrecht, maar in Amsterdam al langer een begrip. Dit is geen restaurant waar je uren tafelt, maar dat hoeft ook niet altijd. Er staan zes pastagerechten op de regelmatig wisselende kaart. Hier hebben ze geen uitgebreide menukaart en ook geen wijnkaart, dus kiezen is makkelijk. Een lekkere pasta met een goed glas wijn, tiramisu of een scroppino toe en je verlaat deze nieuwe tent op de hoek van de Biltstraat tevreden. Ik testte het menu samen met een vriendinnetje, en we probeerden de ravioli met salie en taleggio en de pasta met salsiccia en champignons. Prima porties en heerlijke smaken! Vooral voor de ravioli kom ik graag terug, dus hopen dat die de volgende keer ook weer op het menu staat! De scroppino als toetje smaakte naar meer. De prijzen zijn prima: vanaf € 9 voor een bord pasta. Reserveren kan niet, jammer maar ook wel weer passend bij het concept. Kom dus vroeg als je meteen iets wilt kunnen eten!
Spaghetteria, Wittevrouwensingel 44, UtrechtSpaghetteria

Kimmade
Kimmade is een Vietnamees streetfoodtentje in het centrum. Er staan een paar kleine tafeltjes en er is een barretje met een paar barkrukken. Voor romantisch dineren bij kaarslicht hoef je er niet heen. Ik zou Kimmade aanraden als je snel wat wilt eten tijdens of na het winkelen, of bijvoorbeeld voor je naar de bioscoop gaat. Of als je net als ik gewoon van Vietnamees eten houdt, en de ambiance je niet echt uitmaakt. Je kunt er ook afhalen trouwens! Ik eet er regematig heerlijke verse spring rolls in rijstvellen, een Vietnamese pannenkoek of noodlesoep. Lekker en goedkoop!
Kimmade, Mariastraat 2 UtrechtKimmade

Kartoffel
Bij dit Duitse restaurant eet je voor tien euro een heerlijk würstplatte: een braadworst en een curryworst met zuurkool. Of een lekkere grote schnitzel met aardappeltjes. Of kaasfondue. Lekker!  Ook de flammkuchen smaakt er super, net als de Duitse bieren die je in normaal formaat, maar ook in halve of zelfs hele literpullen kunt bestellen. Een perfecte plek om met een grote groep vrienden te eten, maar ook om gezellig met z’n tweeën even een hapje te doen. Ik kwam er altijd al graag, maar sinds mijn man er bedrijfsleider is ga ik er nog vaker even langs 🙂 Leuk is ook het jaarlijkse oktoberfest: bier in literpullen, Duitse muziek en iedereen verkleed in dirndl en lederhosen!
Kartoffel, Lange Jansstraat 15, UtrechtKartoffelOktoberfest Kartoffel

LogoHeader-witGROOT

6 antwoorden »

  1. Ben bij alle drie nog niet geweest haha, maar er is zoveel in Utrecht. Ik kom altijd een beetje bij hetzelfde terecht! Er opent echt teveel haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s