Hotspots

UITJE | Een dagje Toverland

Het is herfstvakantie! Tijd om leuke dingen te doen. En wat is er nou leuker dan een dagje naar een pretpark? Ik kan niet veel bedenken… Ik bezocht de laatste jaren meerdere pretparken in en buiten Nederland. Disneyland in Parijs blijft een favoriet, maar ook de Efteling en het Europapark in Duitsland vind ik geweldig. Dit jaar was het tijd om een nieuw pretpark te verkennen: Toverland.

Over Toverland
Attractiepark Toverland opende op 19 mei 2001 haar poorten en begon als een indoor speelhal. Na een paar jaar was de ruimte al te klein om alle bezoekers te kunnen ontvangen en daarom werd in 2004 de tweede hal geopend, met hierin ook o.a. een bobsleebaan en boomstamattractie. Al iets meer gericht op het hele gezin dus. Ook werd buiten de eerste achtbaan geplaatst. Inmiddels is Toverland uitgegroeid tot een volwaardig attractiepark. Tijd om eens te gaan kijken.

Het attractiepark in Sevenum in Limburg is meer gericht op kleine kinderen dan bijvoorbeeld de Efteling of Walibi. Ik ging daarom met mijn collega Mike en zijn gezin, zo kon ik meteen zien hoe het park voor en met kinderen is.

Handig: in Toverland is zoals ik hierboven beschreef een groot overdekt deel met heel wat attracties gericht op kinderen zoals glijbanen, kleine achtbanen, ronddraaiende theekopjes en een draaimolen. Ook kunnen kinderen er klauteren en klimmen over en door touwbruggen. Zo is er met slecht weer ook genoeg te doen.  Ik weet niet precies wat de voorspellingen zijn voor deze week maar volgens mij niet al te best… Dan komt het overdekte deel goed van pas met kinderen! 
Ook voor de wat grotere kinderen (zoals ik) is er genoeg te doen. Ik hou altijd van waterattracties dus was blij met de Djengu River, een wildwaterattractie die je hier op de foto ziet. Er is ook nog een waterattractie waar je in ‘boomstammen’ zit. Ook leuk!   Vind je de herfst al nat en koud genoeg, dan kun je bijvoorbeeld voor een ritje in de Boosterbike gaan. Dit is een achtbaan waar je niet in een karretje zit zoals normaal, maar je plaatsneemt op een motorfiets. Je zit dus helemaal naar voren geleund, en neem van mij aan: met 75 km per uur op die manier een achtbaan beleven is doodeng. Voor de echte thrillseekers dus. Booster bike Toverland

Ook tof is de Troy: de hoogste, snelste èn langste houten achtbaan van de Benelux. Of  Maximus’ Blitz Bahn, een bobsleebaan. Of een golden oldie: het schommelschip! Er is dus meer dan genoeg te zien en te doen.

Het park is een stuk kleiner dan bijvoorbeeld de Efteling. Minder attracties, maar met kleinere kinderen daarom ook handig. Zo kunnen ze makkelijk nog een tweede of derde keer in een attractie zonder meteen weer een paar kilometer te hoeven lopen. Alles ziet er mooi en verzorgd uit, en ook voor de volwassenen is er genoeg te doen. Zo vind je er een heuse Duitse biergarten. Lekker chillen met een biertje terwijl je kinderen spelen, het lijkt mij ideaal 🙂ToverlandTroy ToverlandTroy ToverlandToverland

Halloween Nights
Met Halloween worden er de Halloween Nights georganiseerd. Van 19.00 tot 23.00 uur is het park geopend voor een spannende ervaring met verschillende scare zones.  Je wordt belaagd door zombies, vampiers en andere angstaanjagende figuren die maar één doel hebben: jou de stuipen op het lijf jagen. Niet geschikt voor de allerkleinsten, wel leuk voor de oudere kinderen en volwassenen. (klik op de afbeelding voor meer info)Halloween Toverland

Prijzen
Je koopt een regulier kaartje in de zomer voor € 26. Voor kinderen tot 1,20 m lengte geldt een tarief van € 16,50. In de winter en met kerst gelden andere tarieven. Een kaartje voor de Halloween Nights kost € 23,50.

Bedankt Toverland, en bedankt Mike, Chantal, Britt en Lois voor een leuke dag!

LogoHeader-witGROOT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s