Reizen

TRAVEL | Waarom ik graag weg ben maar thuiskomen ook fijn vind

Ik ga graag en vaak op vakantie of een weekendje weg. En nee, lang niet al die tripjes worden gesponsord voor mijn blog. Ik zeg het maar even, omdat ik die vraag vaak krijg. Ga je nou alweer een weekendje weg? Voor je blog zeker? Soms, maar zeker niet altijd.

Giardino Giusti Verona

dwalen door tuinen in Verona

kamer Hotel the Roosevelt Middelburg

een nachtje in Hotel the Roosevelt in Middelburg

Rust vinden op reis
Thuis moet er altijd wel iets gebeuren: een was in de wasmachine of de was ophangen, boodschappen, een schone kattenbak, maar ook hele fijne en leuke dingen zoals afspreken met vrienden en vriendinnen: het houdt gewoon nooit op. Ik vind mijn drukke leventje heerlijk, maar soms hou ik er van om even helemaal uit mijn dagelijkse omgeving weg te zijn. Dan kom ik meteen zo goed tot rust! Ik zit dan niet zo aan mijn telefoon vastgeplakt, en heb even niet het gevoel dat ik van alles moet. In drukke tijden heb ik ineens het gevoel van onrust: ik moet weg! Ik vind het daarom prettig om altijd wel iets in het vooruitzicht te hebben. Zelfs één nachtje weg in een hotelletje ergens in Nederland of België is al fijn. Je plakt er twee dagen omheen en je hebt een heerlijke mini-break die ook niet veel hoeft te kosten.

Decent Neon Fix Handbagage Koffer 50 Pink

Mijn koffer is altijd gepakt!

Nieuwe plekken ontdekken
Naast de rust die het me geeft om er even tussenuit te zijn vind ik het gewoon heerlijk om nieuwe bestemmingen en plekken te ontdekken. Mijn horizon te verbreden. Of ik nou een paar dagen naar de Duitse Eifel ga, een weekendje weg ben naar een Waddeneiland of drie maanden backpack in Zuid-Amerika: ik maak altijd weer nieuwe dingen mee. En wat voor dingen ik meemaak verschilt per keer. Het hoeft ook niet altijd spannend of extreem te zijn! Een mooie kerk bezoeken, een afgelegen dirt track verkennen met mijn Volkswagen Up (ja, dat kan echt!), een kleine Italiaanse taverne met heerlijk eten ontdekken in een klein dorpje of een berg beklimmen: iedere nieuwe ervaring is er een om te koesteren. Het reizen en nieuwe dingen ervaren geeft me naast een gevoel van rust dat ik thuis niet altijd vind ook nieuwe energie. Als ik thuiskom kan ik nog heerlijk nagenieten!

Thuiskomen
Dat ik graag weg ben betekent trouwens absoluut niet dat ik het leven thuis saai vind: als ik na een vakantie of paar dagen weer thuis kom kan ik niet wachten om mijn katten weer te knuffelen of en wijntje te drinken met mijn vriendinnen. Ik doe met alle liefde een wasje, maak de kattenbak schoon en ga lekker huiselijk op de bank zitten met een kop thee. Weg zijn is fijn en soms heb ik het even nodig, maar thuis zijn mijn katten, mijn fijne huis en lieve vrienden en familie. En dat zou ik voor geen goud willen missen!

Herkenbaar? Ga jij er ook graag af en toe tussenuit? Of heb je dat helemaal niet nodig en blijf je zelfs liever thuis?
LogoHeader-witGROOT

Advertenties

Categorieën:Reizen

Getagd als:, , ,

14 antwoorden »

  1. Heel herkenbaar! Ik ga graag op pad en ben de afgelopen jaren dan ook regelmatig op vooral korte trips geweest. Maar zeker sinds ik mijn katten heb, ben ik ook gewoon graag thuis en is thuiskomen iets waar ik na een paar dagen weg ook altijd weer naar uit kijk.

  2. Hahaha ik zie je al gaan met je Volkswagen Up op zo’n dirt track. Heerlijk! Ik vind thuiskomen meestal stom, maar toen ik vorige maand ik m’n eentje naar Lille was geweest en niet echt een plekje voor mezelf had gehad voor een aantal dagen (gedeelde kamer op ’n hostel) vond ik thuiskomen wel weer heel lekker.

  3. Heel herkenbaar! Thuis ben ik altijd op zoek naar reisjes en ga ik eenmaal weg vind ik het lastig van huis weg te gaan =P Thuis komen vind ik ook heel fijn! Ik het liefst vaak & kort weg =D

  4. Heeeeel herkenbaar Sheelagh! Ik ga graag op ontdekking en vind het onwijs leuk om onbekende plekken te ontdekken. Maar na een volle septembermaand was het heerlijk om weer wat weekenden zonder afspraken te hebben. De volle mailbox wegwerken en opruimen. Fijn!

    • Haha. Mail wegwerken is nou niet echt een reden waarom ik graag thuisben maar ik snap je 🙂 we zijn het allemaal eens zo te zien. Nu nog wachten op iemand die het liefst thuis zit! ( al weet zo iemand mijn blog misschien ook niet te vinden)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s