Happiness

6 x tips om geld te besparen en toch leuke dingen te doen

Yeah, het is vrijdag! TGIF! Vrije tijd! Geld uitgeven! Shoppen! Uit eten!

Niet dus. Mensen die mij goed kennen weten het inmiddels: ik ben geen financieel genie. In de zin van: ik geef meestal meer uit dan er binnenkomt. En dat is best wel onhandig! De bruiloft afgelopen zomer kostte best wel veel geld, en dat voel ik momenteel nog steeds in mijn portemonnee kan ik je vertellen. Daarom heb ik met mezelf de afspraak gemaakt om de maanden oktober en november niets te kopen. Natuurlijk mag ik wel boodschappen doen. En als de deo of shampoo op is koop ik gewoon nieuwe. Maar even geen kleding, geen nagellakjes, geurkaarsen of andere dingen die ik eigenlijk niet nodig heb. Anderhalf jaar geleden had ik ook zo’n buy nothing periode en dat beviel eigenlijk best goed! Ook mijn uitgaven op het gebied van uit eten gaan wil ik wat beperken. Iedere week één of twee keer uit eten gaan is nergens voor nodig toch? Toch doe ik het al maanden!

Maar wat kan ik dan nog wel doen? Zonder veel geld uit geven? Hierbij 6 tips waar ik me zelf ook aan ga houden de komende weken.

  • Afgesproken met een vriend of vriendin? Spreek eens niet af in de stad voor een lunch of borrel, maar gewoon thuis. Daar smaken de drankjes net zo goed! Cheers
  • Weekendje weg? Ga eens vrienden bezoeken die je al lang niet gezien hebt en die niet naast de deur wonen en maak er een uitje van. Kun je blijven slapen? Dan heb je ook geen hotel nodig! Ik ga volgende maand bijvoorbeeld ene weekendje naar Essen in Duitsland, op bezoek bij een Duits vriendinnetje die ik ontmoette tijdens mijn reis door Zuid-Amerika.
  • Zin om te shoppen? Speel personal shopper voor een vriendin! Ga de stad in en help je vriendin leuke dingen uit te kiezen. Zelf kun je tijdens een periode dat je niets of minder wilt kopen een wishlist bijhouden van kledingstukken die je echt graag wilt hebben. Zo doe je geen impulsaankopen en bespaar je op die manier al geld. Als je no-buy periode voorbij is kijk je eens kritisch naar je wishlist, en dan zul je zien dat er dingen opstaan die je inmiddels niet eens meer wilt hebben. Zo shop je bewuster!
  • Ga naar buiten, wandelen in de natuur! Geniet nog even van de mooie herfstkleuren en het prima weer het komend weekend. Waarom wandelen in Nederland zo leuk is deelde ik laatst al hier. Het hoeft ook niks te kosten. Zeker niet als je broodjes en een thermosflesje koffie of thee meeneemt voor onderweg. En je bent nog in beweging ook!wandelen in eigen land
  • Spaar geld uit door niet naar de bioscoop te gaan maar door opnieuw aan een van je favoriete series te beginnen. Of een nieuwe favoriet te ontdekken natuurlijk. Ik ben momenteel weer helemaal verslaafd aan Gossip girl. Heerlijk. You know you love me!
  • Uit eten? Nergens voor nodig! Pak er een kookboek bij en ga zelf lekker aan de slag. Lekker, budgetproof en je bent meteen bezig. Mijn favorieten: de kookboeken van Ottolenghi, Rachel Khoo en Jamie Oliver.

Best goeie tips toch? Nu er nog iets mee doen. Ik moet zeggen dat ik dit weekend als meteen de mist in ga: vanavond ga ik naar een cocnert van de Jeugd van Tegenwoordig in Tivoli, en zondag staat er een etentje op geheime bestemming gepland voor Jan voor zijn verjaardag. So much for niet uit (eten) gaan. Volgende week begin ik echt! Maar winkelen doe ik echt niet.

Fijn weekend!

LogoHeader-witGROOT

Categorieën:Happiness

Getagd als:, , ,

7 antwoorden »

  1. Ook hier moet er wel weer eventjes op gelet worden maar ja, zoals zo vaak werkt het dan toch weer niet… Maar inderdaad, even wat minder uit eten zou hier ook niet zo verkeerd zijn!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s