Reizen

TRAVEL | Drie bestemmingen onderaan mijn bucketlist

Mocht het nog niet duidelijk zijn: I love to travel! Ik ben al op heel veel mooie plekken geweest en heb nog heel veel moois te zien. Toch zijn er ook bestemmingen die me (nu nog) minder trekken. Door Suzanne van arikel255.nl werd ik uitgenodigd om eens drie bestemmingen te delen waar ik niet zo nodig meteen heen hoef. Weer eens iets anders dan de bucketlists of lovende reisverslagen die meestal op reisblogs te lezen zijn, zo dacht ook Traveladdict.nl, die deze tag bedacht.

Australië
Over Australië hoor ik niets dan goede verhalen. Prachtige natuur, uitgestrekte landschappen en fantastische stranden. En de Australiërs zijn ook nog supervriendelijk. Klinkt ideaal? Ja, maar niet voor mij. Australië is voor mij echt een plek waar ik mezelf een lange vakantie zie nemen als ik bijvoorbeeld vijftig ben. Of zestig. Haha. Waardoor dat komt? Geen idee. Maar de komende twintig jaar ga ik nog even niet down under!

Nieuw-Zeeland
Hier heb ik hetzelfde gevoel bij als bij Australië. Het is niet alleen ver weg, de dag dat ik er heenga is misschien nog wel verder weg. Nog zo’n: ik zie wel als ik vijftig-ben-bestemming. Terwijl het me er fantastisch lijkt hoor. Ik bedoel: de Shire ligt er! En Mount Doom! Als Lord of the Rings-nerd moet ik hier ooit heen, maar voorlopig hoeft het nog even niet. Veel liever ga ik naar Azië!

Lord of the Rings

The Shire. Hier kun je dus echt naartoe! Foto van artikel255.nl

de Canarische Eilanden
Lastig uit te leggen waarom, maar ik hoef er gewoon niet per se naartoe. Doe mij in de categorie vakantie-eilanden die niet al te ver weg zijn dan maar een Grieks eiland, of bijvoorbeeld Sicilië. Alleen al om het verrukkelijke Griekse en Italiaanse eten.  Ik heb sowieso iets minder met Spanje dan bijvoorbeeld met Italië, Griekenland of Frankrijk. Alhoewel ik Barcelona wel geweldig vind. Misschien heb ik gewoon te weinig van Spanje gezien om er echt iets over te kunnen zeggen. Wel hoog op mijn lijstje staat een stedentripje naar Valencia trouwens. Lijkt me een fantastische stad!

En eigenlijk zijn er zo nog best wel wat plekken. Curaçao bijvoorbeeld. Aan het strand liggen vind ik heerlijk, maar dan ga ik liever naar Thailand, waar ik ook veel kan doen en zien op cultureel en historisch gebied. Curaçao (en de andere eilanden in het ABC) trekt me gewoon niet. Al zou ik zeker geen nee zeggen als iemand me aanbood er naartoe te gaan. Wie weet vind ik het wel fantastisch!

Ik hoop niet dat ik nu iemand beledigd heb 🙂 Ik weet zeker dat ik op (bijna) alle hierboven beschreven bestemmingen nog wel eens zal belanden, en dat ik dan een heerlijke tijd zal hebben. Wat staat er onderaan jouw bucketlist? En juist bovenaan?

Ik tag  Sandra van travelbysan.nl  en Henriëtte van travelaroundwithme.com om ook hun bestemmingen  te delen!LogoHeader-witGROOT

 

Advertenties

4 antwoorden »

  1. Leuke tag om over na te denken! En grappig dat Nieuw-Zeeland bij jou onderaan staat, ik wil proberen daar eind 2016 naartoe te gaan om mijn familie daar op te zoeken. Bij mij staat dit belachelijk verre land (samen met Australie) juist bovenaan! Verder spreken de meeste Afrikaanse landen me ook niet aan, al wil ik wel graag een keer een safari doen en gorilla’s spotten!

    • Ik zou wel naar Zuid-Afrika willen, en een safari lijkt me ook super. Maar verder trekt Afrika mij ook niet enorm. Ik wist helemaal niet dat je familie in Nieuw-Zweeland hebt, leuk hoor!

  2. Haha, iemand beledigen omdat je ergens niet zo nodig heen hoeft, zou wel heel suf zijn! Maar wel mooi om de verschillen te zien: ik heb Australië en Nieuw-Zeeland dus wel enorm hoog staan, zeker na mijn eerdere bezoek aan Oz. Maar vanwege de kosten en afstand is het inderdaad niet even een tripje dat je zomaar bezoekt. En ergens kan ik me ook eigenlijk wel voorstellen dat je zoiets pas ‘later als je groot bent wil doen’… Kun je er wellicht ook wat meer cash tegenaan gooien 😉 Van de Canarische Eilanden kan ik er inmiddels ook een paar afstrepen :’) Vooral leuk om lekker te relaxen en niet al teveel te willen doen.

    Ik heb dan juist weer met veel Aziatische en Afrikaanse landen geen behoefte om er op korte termijn heen te gaan, totaal geen klik mee.

  3. Herkenbaar! Australië staat ook op mijn lijstje onderaan. Canarische eilanden vond ik leuk als korte ‘getaway’en familie bezoek, maar zou een volgende keer zeker eerder voor Griekenland gaan of zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s