Hotspots

HOTSPOT | Hotel BE41 aan het Vrijthof in Maastricht

Wil je er een weekendje helemaal uit? Rijd eens richting het zuiden des lands. Een weekendje Zuid-Limburg voelt bijna als een weekendje buitenland vind ik. Of je nou met de auto of de trein gaat: de weg leidt je dwars door een prachtig glooiend landschap om er te komen waardoor ik me altijd meteen helemaal ‘weg’ voel. In de herfstvakantie ging ik vroeger met mijn ouders altijd kamperen in Zuid-Limburg, en dan brachten we ook wel eens een dagje in Maastricht door. Daar heb ik zulke fijne herinneringen aan. Mijn vrijgezellenfeest was in Maastricht, maar toen was er geen tijd de stad uitgebreid te bezoeken. Tijd om Maastricht nader te verkennen dus!Hotel BE41 Maastricht

Hotel BE41 aan het Frijthof
Ik overnachtte een nachtje in Hotel BE41: een klein maar erg fijn hotelletje met zeven kamers midden in de binnenstad van Maastricht op amper 50 meter van het Vrijthof. Bij aankomst word ik ontvangen door Marcel, de gastvrije eigenaar van het hotel. Na jaren in de hotellerie te hebben gewerkt vond Marcel het tijd om zijn eigen visie op het runnen van een hotel te combineren met zijn opgedane kennis en ervaring. En dat is superleuk uitgepakt!

Het hotel zit in een prachtig oud pand waardoor ik me even in de middeleeuwen waan als ik de trap naar boven beklim. Eenmaal in de kamer is dat gevoel snel weg: de kamer is qua inrichting een perfecte match van industrieel, ouderwets gezellig en vintage. Oh, en er ligt zelf een Perzisch tapijtje! Ik voel me meteen thuis. Als ik zelf een hotel zou beginnen zou ik het precies zo inrichten. Er staan zelfs boeken en oude platen om het geheel sfeer te geven, zodat het bijna lijkt of je bij iemand logeert. Erg knus.

Meer hotspots in Maastricht
Overdag en ’s avonds verkennen we Maastricht. We struinen door de stad en shoppen wat. Bourgondisch borrelen en eten kunnen ze wel in Maastricht! Voor een drankje en hapje kan ik Cafe Sjiek aanraden. Lekkere wijntjes, gin-tonics en fantastische hapjes. Wij nemen de Anti Pasto Crudo. Hmm. We hadden al gereserveerd bij een ander restaurant voor het diner dus doen bij Sjeik alleen een borrel, maar het traditionele Limburgse zoervleis schijnt er fantastisch te zijn. Zeker iets om voor terug te komen! Cafe Sjeik Maastricht

Voor het diner gaan we naar Les 3 Seaux, een visrestaurant aan ’t Bassin, een binnenhaven van de Maas. En oh oh wat smaken de oesters en de tomgscharfilet lekker. Een aanrader.

We ploffen ’s avonds tevreden neer op ons bed, dat trouwens heerlijk ligt met dank aan de fijne stevige matrassen. Ik lig zowaar lekkerder dan thuis op mijn iets te zachte matras. ’s Ochtends word er op de deur geklopt: tijd voor het ontbijt! Het ontbijt bestaat uit een dienblad vol lekkers: sinaasappelsap, koffie, eitjes, croissants, yoghurt en verschillende broodjes en beleg. Lekker hoor, ontbijten op bed, dat doe ik niet vaak! Ik zou er best aan kunnen wennen… We zijn maar één nachtje weg, maar ik heb al helemaal het vakantiegevoel!

Nog even de pluspunten van logeren bij BE41 op een rij:

  • supercentraal gelegen in Maastricht
  • kleinschalig en sfeervol, vriendelijke gastheer
  • lekker en uitgebreid ontbijt (je kunt zelf aangeven hoe laat je dat wilt)
  • een gratis plekje in een parkeergarage vlakbij
  • kamers vanaf € 75.

Nadelen kan ik eigenlijk niet bedenken. Allemaal naar Maastricht dus! Ondanks dat BE41 pas net open is, zit het hotel al vaak vol in de weekends. Op tijd reserveren is dus aan te raden. Ga je ergens in de komende weken naar Maastricht? Dan kun je genieten van een feestelijke kerstmarkt mèt schaatsbaan op het Vrijthof. Leuk!

Je vindt BE41 op de Bredestraat 41 in Maastricht. Ga je er heen? Dan zou ik het leuk vinden als je erbij zegt dat je over het hotel hebt gelezen op mijn blog!LogoHeader-witGROOT

Advertenties

7 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s