Happiness

5 tips voor een fijne kerstperiode

kerstDe Sint heeft ons verlaten en is terg naar Spanje. Ik heb 3 x  Sinterklaas gevierd en dat was heerlijk zoals altijd, maar nu breekt er gelukkig weer zo’n fijne periode aan: kerst! De kerstboom staat en ik ben er klaar voor. It’s the most wonderful time of the year! Ik hou van kerst en alles wat erbij hoort, dus de decembermaand is één van mijn favoriete maanden van het jaar. Ik vind niet eens eerste en tweede kerstdag de hoogtepunten, maar vooral alle gezelligheid die er de hele maand is.  In huis, op straat, op het werk… En het lekkere eten. Jammie! Zelfs als je niet zo’n enorme kerstfan bent als ik kun je er nog best wel wat van maken. Zeker met deze 5 tips om een fantastische kerstperiode te hebben.

1.Bereid een heerlijk feestelijk kerstdiner en nodig leuke mensen uit. En dat hoeft echt niet alleen met kerstavond, of op eerste of tweede kerstdag als de meeste mensen familieverplichtingen hebben. Hou eens een pré-kerstdiner de week voor kerst. Waarom niet?! Ben je wel eens klaar met het traditionele gourmetten of kalkoen? Ga dan voor een multicultureel, net-anders-dan-anders-kerstdiner. Ga los met de recepten van Ottolenghi of verdiep je in hoe ze in andere landen een kerstdiner bereiden. Ook leuk: een kerstdiner Amerikaanse stijl. Lekkere zelfgemaakte burgers met verschillende toppings. Nomnomnom. Maar geniet er vooral van 🙂

2. Organiseer een kerstfilmavond met vrienden. Op je lijstje: Love Actually, Als je begrijpt wat ik bedoel (Zwelgje), the Muppets Christmas Carol, Home Alone. En dan mis ik vast nog een heleboel. Rode wijn of een warme chocomel erbij, kaarsjes aan, een lekker warm dekentje om onder weg te kruipen en klaar ben je. Wat is jouw favoriete kerstfilm?

3. Bezoek iets gezelligs en kerstigs. Iedere grote stad heeft tegenwoordig wel iets van een kerstmarktje, of een ijsbaan waar je warme chocomel en glühwein kunt drinken. Of ga net de grens over. Düsseldorf, Keulen en Oberhausen hebben enorm leuke kerstmarkten met allerlei lekkere dingen. Zelf ga ik dit jaar een dagje naar de kerstmarkt in Valkenburg, in de grotten. Lijkt me zo leuk! Ook staat er een weekendje Keulen op het programma. En een bezoekje aan het Allerhande Kerstfestival. In het Spoorwegmuseum in Utrecht zijn dan allerlei verschillende kraampjes met lekker eten en drinken, en je kunt ook workshops volgen. Vorig jaar bezocht ik de Winter Efteling, dat is natuurlijk ook fantastisch deze maand!

4. Organiseer een foute kersttruien-borrel op je werk of thuis voor vrienden. Geen stijve feestelijke kleding dit jaar, maar gewoon gezellige kersttruien. Ik heb er inmiddels drie, dus genoeg om uit te kiezen. Dit jaar heb ik ook mijn collega’s enthousiast gekregen: ik heb een foute-kersttruienborrel georganiseerd dus iedereen is al druk met het vinden van de foutste trui. Zo leuk die voorpret!

5. Neem de tijd in de kerstvakantie om eens te DIY’en.  Zelf kerststukjes maken bijvoorbeeld. Haal allerlei takken bij het tuincentrum en ga lekker aan de slag. Ook leuk: je nagels een kerstmanicure geven. Op Pinterest staan echt ontelbaar veel leuke kerst nail-arts.

Hoe kom jij in de kerstsfeer? Heb je nog tips voor mij om december nóg leuker te maken?

LogoHeader-witGROOT

Advertenties

Categorieën:Happiness

Getagd als:, , ,

2 antwoorden »

  1. Mijn favoriete kerstfilm is The Holiday, gewoon zo’n heerlijke feelfood movie met mooie mensen in een prachtige omgeving en zo lekker kerstachtig. Heerlijk! Traditiegetrouw bezoeken we altijd een paar kerstmarkten in Duitsland en op die manier komen we dan wel een beetje in de stemming, hier in het noorden valt het verder qua kerstsfeer een beetje tegen, althans bij ons in het centrum dan. Wel de nodige verlichting maar net niet groots genoeg helaas…

  2. Wat heerlijk om te lezen allemaal! Ik verheug me echt op de Kerstdagen, lekker eten, borrelen en genieten met iedereen die me lief is. Die foute kersttruienborrel vind ik trouwens echt briljant, misschien kan ik dat ook wel organiseren op mijn werk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s