Hotspots

Hotspot – Het vernieuwde College Hotel

Op Valentijnsdag 2016 toonde the College Hotel in Amsterdam haar vernieuwde interieur met een Grand Re-Opening. Helaas kon ik er zelf toch niet bij zijn, dus woonde mijn vriendin Cynthia de feestelijke opening bij, en schreef er ook nog eens een leuk stuk over.

“De eigenaren hadden geen betere dag uit kunnen kiezen, want het College Hotel straalt één en al romantiek uit! Ontzettend knap hoe men dit oude schoolgebouw heeft weten om te toveren tot een imposant en luxe hotel, zonder de oude stijl en het ‘college’gevoel te hebben verloren. Sterker nog: men heeft deze historische stijl teruggebracht door oude stenen muren te restaureren en ‘spannende’ hoekjes toe te voegen (in de woorden van de Gunay Uslu, verantwoordelijk voor de herinrichting). grand re-opening the College Hotel

Het hotel draagt de naam ‘The College Hotel’ niet alleen vanwege zijn vroegere bestemming: de helft van het uitvoerend personeel bestaat uit studenten van diverse hogescholen. Hier wordt de nieuwe generatie horecaprofessionals voortgebracht door opleidingsplekken te bieden.

Het hotel heeft 40 kamers en suites en verder nog vier salons waar besloten bijeenkomsten georganiseerd kunnen worden, een ballroom, een terras en een binnentuin. En dan is er ook nog een gezellige lounge mèt knapperend haardvuur.

De opening was een waar feest. Bij binnenkomst kreeg men champagne en macarons aangereikt, op verzoek werd je een verse oester gevoerd (!), dienborden met exclusieve hapjes gingen rond en om het culinaire feest compleet te maken presenteerde ‘the College’ hun eigen vlees van het Japanse Wagyu rund. De hamburger was too die for!

Tussen de hapjes en drankjes door kon men genieten van o.a. de muziek van het Metropole Orkest met Jan Dulles als Frank Sinatra, werd er een liefdesverhaal voorgelezen door Jan Heemskerk in de suite waar Beyoncé ooit sliep en sloot Najib Amhali de avond af met een paar goede uitsmijters.img_4356

Conclusie: het vernieuwde College Hotel ziet er prachtig uit, ik kan niet wachten om hier een keer de nacht door te brengen en me vervolgens te laten verrassen door het ontbijt!”

Ik kan niet anders dan het met Cynthia eens zijn en ik was er niet eens bij! Misschien kunnen we er een vriendinnenweekend van maken 🙂 Verbleef jij al eens in het College Hotel?LogoHeader-witGROOT

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s