Reizen

Pakken voor een weekend winterpret

Het liefs zou ik ieder jaar op wintersport gaan, maar met een partner die er niks van moet hebben komt het er weinig van. Vorig jaar ging ik voor het eerst sinds jaren weer skiën in Frankrijk en had een heerlijke tijd. Ik vond het zo fijn dat ik besloot niet nog eens jaren te wachten voordat ik weer zou gaan. En deze keer niet in Frankrijk, maar in Duitsland. Dat Duitsland veelzijdig is weet ik inmiddels wel, ik bezocht het land graag en vaak de laatste jaren.

Heb je wel eens van Thüringen gehoord? Dat is een deelstaat in het midden van Duitsland. Ik ga er volgende week heen voor een paar dagen winterpret!  Winter in Thüringen schijnt net een winters sprookje te zijn. Prachtige uitgestrekte heuvellandschapen en bossen: het gebied leent zich goed voor o.a. langlaufen, skiën en sneeuwschoenwandelen. Voor ieder type wintersporter is er wat wils.  Je kunt er ook spannende winterse activiteiten ondernemen: er zijn rodelbanen en je kunt er snowtuben. En iets waar ik me enorm op verheug: een sledetocht maken met husky’s! Naast alle activiteiten is er in het programma ook nog tijd voor de nodige chillmomenten. Thermale baden, here I come. Helaas laat volgens de laatste berichten de sneeuw het wat afweten. Afhankelijk van de toestand van de sneeuw lijkt het me ook leuk de stad Erfurt te bezoeken. Erfurt is de hoofdstad van Thüringen en staat bekend als levendig en gastvrij.

Met zoveel verschillende dingen om te doen moet ik natuurlijk veel verschillende outfits meenemen. Skikleding, iets leuks voor in de stad, mijn badjas… Komt dat even goed uit, want van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een koffer uitzoeken om te reviewen. Op mijn verlanglijstje stond al jaren een koffer van SuitSuit in prachtige retrolook, dus ik hoefde niet lang te twijfelen welke koffer ik koos! Inmiddels heb ik mijn babyblauwe koffer ontvangen en ben er helemaal verliefd op. Oh, en hij is GROOT! De inhoud is 93 liter (!). Verder heeft de koffer 4 wieltjes en een uitschuifbare trekstang. Ideaal, zo hoef ik ‘m niet achter me aan te slepen zoals mijn oude koffer.img_4408img_4407

Ik kan niet wachten om Thüringen te verkennen met mijn nieuwe koffer! En als ik dan terugkom staat het volgende tripje al weer op de planning: een week later ga ik voor zes dagen naar Barcelona. Ook dan gaat de koffer zeker mee, en dan neem ik ‘m vast heel wat voller mee terug dan dat ‘ie op de heenweg is…LogoHeader-witGROOT

 

 

Categorieën:Reizen

Getagd als:, ,

4 antwoorden »

  1. Het is echt een dotje van een koffer, ik zou er ook dolgraag zo een willen hebben. En babyblauw!! WANT! Echt heel erg leuk, je zal er vast veel plezier van hebben op je komende trip en vele reizen in de toekomst.

  2. Inderdaad mooie koffer! Valt ook lekker goed uit! Wij zijn ooit in Weimar geweest en hoewel ons bezoek grotendeels was vanwege het concentratiekamp Buchenwald en Weimar zelf, hebben we natuurlijk ook wel de omgeving verkend en ja, inderdaad erg mooi! Alvast heel veel plezier! Wij hebben voor april weer een uitje naar Duitsland geboekt trouwens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s