Hotspots

Hotel Praktik Garden in Barcelona

Praktik Garden is een fijn, hip en betaalbaar hotel in het centrum van Barcelona. Vanaf de straat al word je verwelkomd door een heleboel planten, en ook binnen is overal groen. Aan alle details is gedacht, want zelfs in de lift is een mooi groen behangetje. Het allerleukste is de binnentuin: hier kun je even chillen in een groene oase middenin de stad. Slecht weer? Dan is er ook nog een lounge met comfortabele banken en stoelen.

De kamers zijn mooi, licht en simpel ingericht. Overal in het hotel hangen grote platen van planten en bloemen en flamingo’s, en op de onderste verdiepingen is een tof behang met circusprint. Hebben!

Het hotel serveert geen ontbijt, maar er is wel gratis koffie en thee tot 12.00 uur ‘middags. In de buurt zijn zat bakkerijtjes en restaurantjes waar je even een broodje of fruitsalade scoort, dus je hoeft niet ver te zoeken voor een hapje. De ligging van het hotel in de wijk Eixample vlakbij de Passeig de Gracia en de Placa Catalunya is perfect. Shoppen! Wil je de rest van de stad verkennen? Om de hoek vind je de metrohalte Girona. Zo ben je in no time overal waar je zijn wilt. Hotel Praktik GardenFijn in de kamer zijn de douche (regendouche!) en het heerlijke comfortabele bed.Enig minpuntje vond ik dat de kamer wel erg klein was, maar ik heb natuurlijk niet alle kamers gezien, dus misschien hadden wij gewoon pech. Iets meer ruimte is wel fijn, maar ach, hoeveel tijd breng je nou eenmaal door op je kamer als je in Barcelona bent?!

Praktik Hotels is een keten met meerdere hotels in Barcelona en Madrid, elk met een ander thema. Zo is er een Praktik Vinoteca, waar alles staat in het teken van wijn, en een Praktik Bakery met een echte bakkerij bij het hotel. Ik ga bij een volgend bezoekje aan Barcelona zeker één van de andere hotels proberen!

Hotel Praktik Garden, Eixample. Carrer de la Diputació 325LogoHeader-witGROOT

8 antwoorden »

  1. Wat een superleuk hotel! Ik hou van dit soort stijltjes. Ben net in Barca geweest, maar ga de keten in ieder geval onthouden voor als ik een keer naar Madrid (of nog een keer Barcelona) ga.

  2. Zucht, alleen al die hangstoel is fantastisch! Te kleine hotelkamers vind ik wel irritant omdat ik dan de hele tijd over mijn spullen heen struikel, maar inderdaad, hoe vaak ben je nou op je hotelkamer tijdens zo’n stedentrip? Ik ben ook wel benieuwd naar de Vinecota-vestiging trouwens! 😉

    • Struikelen viel mee hoor, er was genoeg opbergruimte voor je koffer en om alles op te hangen. Ja, ik ben ook benieuwd naar de wijnvestiging, had er nog even langs willen gaan maar er was nog zoveel meer leuks te doen. Echt een fijne stad!

  3. Super leuk hotelletje! Het lijkt me weer tijd om een tripje naar Barcelona te boeken 🙂 Ik schrijf over reisaanbiedingen, misschien zit er wel iets tussen voor je volgende bestemming 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s