Hotspots

Mercat de la Boqueria in Barcelona

De Mercat de la Boqueria is de grootste versmarkt van heel Spanje, in Barcelona aan de Ramblas. Iedere dag word de markt bezocht door duizenden toeristen en locals. Om te kijken, ruiken, proeven en ervaren wat deze markt te bieden heeft heb je wel even nodig, dus trek er gerust een dagdeel voor uit. Oh, en zorg dan ook zeker dat je nog niet te veel gegeten hebt! Als je net als ik wat langer in de stad bent kun je natuurlijk ook meerdere keren teruggaan.

Ik ging één keer voor ontbijt. Niks beter tegen een sangria-kater dan een lekker vers sapje en een fruitsalade 🙂 Bij allerlei verschillende fruitkramen vind je heerlijke sapjes in alle smaken (ik probeerde de passievrucht-wortel en avocodo-kokos). Vanaf € 1 heb je een sapje naar keuze. En voor de lunch ging ik gewoon nog een andere keer terug.img_5087Mercat de La Boqueria de BarcelonaWant sapjes zijn leuk, maar natuurlijk lang niet het enige dat La Boqueria te bieden heeft. Je vindt er ook Vietnamees eten, schapenvlees (inclusief de hoofden en tongen die er best wel heel freaky uit zien!), allerlei soorten (verse) vis, worst, ham, kip, olijven, noten, chocola, snoepgoed… you name it, en het is er.Mercat de La Boqueria de BarcelonaMercat de La Boqueria de BarcelonaEr zijn bij sommige kramen restaurantjes met barretjes waar je meteen kan proeven wat ze te bieden hebben. Zo slurpte ik een paar enorme verse oesters naar binnen met een glas cava, en dat smaakte meer dan prima. Mag ik terug?!

Tip: strijk niet meteen neer aan de ingang bij één van de tapastentjes bij de ingang, maar loop door naar de achterkant van de markt. Daar betaal je een stuk minder voor dezelfde lekkernijen. Vind jij het ook zo leuk om lokale markten te bezoeken op vakantie?

Mercat de la Boqueria, Les Rambles 91LogoHeader-witGROOT

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s