Reizen

Camptoo – Airbnb op wielen!

Mijn vroegste vakantieherinneringen gaan ruim 25 jaar terug. Mijn ouders reden iedere zomer richting Zuid-Frankrijk met hun rode Renaultbus, die ze zelf tot kampeerwagen omgebouwd hadden. Voor mij was een bed op de achterbank, en in de achterbak hadden ze een zithoek gemaakt die ’s avonds tot bed voor henzelf kon worden uitgeklapt. Er was geen ruimte om te koken, dus dat gebeurde buiten. Ik weet er niet heel veel meer van, want volgens mij hebben mijn ouders de bus weggedaan toen ik een jaar of zeven of acht was omdat hij te veel mankeerde en voor forenzen naar je werk is een normale auto handiger natuurlijk. Vervolgens kochten mijn ouders een caravan, en gingen we voortaan daarmee weg. Ook leuk, maar vooral dat busje spreekt me tot de verbeelding als ik er nu aan terug denk. Ik zie mezelf al helemaal zo met Jan op vakantie gaan later met onze eventuele toekomstige kinderen. Het liefst in zo’n tof vintage look Volkswagenbusje. Zo ontzettend leuk lijkt het me!

kamperen met Camptoo

Hier ben ik denk ik twee jaar…

Nou is zo’n bus natuurlijk wel een investering, en ik weet niet eens of het wel echt zal bevallen, of of ik me misschien aan romantisch hippie-achtig ideaal of aan jeugdsentiment vasthoud… Ik vond het dan ook heel tof toen ik vorige week een persbericht ontving over Camptoo. Camptoo is een platform voor de (ver)huur van campers en caravans à la Airbnb, maar dan met campers en caravans.

kamperen met Camptoo

En hier ben ik al iets ouder. Allemaal verzamelen rondom de toffe rode bus. Gezellig toch?

Airbnb on wheels
Het is helemaal van deze tijd om eigendommen met elkaar delen, zoals bij Airbnb. Ik ken ook mensen die een auto delen, of bijvorbeeld een bootje. Niet alleen om de portemonnee en het milieu te sparen, maar ook om het gevoel van sociale verbondenheid te ervaren. Bij Camptoo kun je een camper of caravan van medekampeerders huren. Deze voertuigen staan meestal gemiddeld meer stil dan dat ze gebruikt worden en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Op deze manier hoeft er minder geproduceerd te worden, gaan de kosten van het gebruik omlaag en beleven meer mensen de vrijheid van kamperen of roadtrippen in een uniek en persoonlijk kampeermiddel. Camptoo maakt zo een vakantie goedkoper, groener, gemakkelijker én avontuurlijker. Het aanbod is groot: van vintage Volkswagenbusje (daar droom ik echt van!) tot huge camper, van ruimte voor 1 – 7 personen.

Hoe werkt het?
Op www.camptoo.nl kies je een camper of caravan uit die bij jouw reisplannen past. Je kunt filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, aantal en type bedden, prijs per nacht en voorzieningen (denk keukenblok, douche en toilet). Heb je iets gevonden, dan kun je vragen stellen aan de verhuurder of direct een reservering doen. Vervolgens doe je een aanbetaling van 50% met iDEAL of je creditcard, en de restbetaling voldoe je acht weken voor aanvang van de reis. Handig: de eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een voertuig. Om de betrouwbaarheid en kwaliteit te waarborgen, hanteert Camptoo een strenge selectieprocedure voor aanbieders van campers en caravans en wordt ieder voertuig gecontroleerd en schoon uitgegeven. Zowel huurders als verhuurders zijn goed verzekerd.

Het is dat ik mijn zomervakantie al geboekt heb… Het lijkt me echt heel tof om Camptoo een uit te proberen. Misschien eens een weekendje… Eens kijken of ik het echt zo leuk vind, of dat het beter bij dromen kan blijven 🙂  Wat vind jij van kamperen met een camper, bus of caravan? Zou jij Camptoo uitproberen?LogoHeader-witGROOT

Advertenties

5 antwoorden »

  1. Wat een superfijn concept is dit, kan me voorstellen dat ik hier een keer gebruik van ga maken! Ben over Airbnb al enthousiast en kan me voorstellen dat ik hier ook blij van wordt, maar het is nog vrij nieuw, toch?! Is het netwerk al groot (genoeg)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s