België

Cube Hostel in Leuven

Cube Hostel is een boutique hostel in het hartje van de Belgische studentenstad Leuven. Wil je overnachten op een centrale plek in Leuven, genieten van een lekker ontbijt en een supertoffe inrichting, maar daar niet te veel voor betalen? Dan is Cube Hostel de plek voor jou!

Cube Hostel: hippe hotspot in Leuven
Zodra je een stap over de drempel zet bij het Cube Hostel kijk je je ogen uit. De check-in balie is gemaakt van koffers, er hangen prikborden die gemaakt zijn van flessenkurken en er staan mooie lange banken met fijne kussens erop. En er is een aquarium in de vorm van een oude tv! Ook fijn: overal staan boeken. Dan voel ik me altijd meteen een beetje thuis. Er is een lounge met gezellige stoelen en banken waar je lekker kan chillen. Cube Hostel LeuvenCube Hostel Leuven
Wat de inrichting betreft is aan alle details gedacht: inspirerende quotes aan de muren, toffe muurschilderingen en kleurige designmeubels maken Cube tot een hele fijne plek. Ik bleef gedurende mijn hele verblijf mijn ogen uitkijken en ontdekte steeds nieuwe dingen.

Hotelervaring tegen een hostelprijs
In het hostel boek je een kamer (of eigenlijk een bed) vanaf € 23 per persoon. Je ligt dan op een mixed dorm met maximaal 13 mensen. Wat meer privacy kan ook, voor € 25 slaap je bijvoorbeeld met z’n zessen. Er zijn ook twee of driepersoonskamers.

Ik ben inmiddels het backpacken een beetje ontgroeid. Voor mij geen gedeelde dorm meer, maar liever een eigen kamer. En dat kan gelukkig ook bij Cube, en tegen zeer voordelige prijzen. De kamers hebben een eigen badkamer (mèt inloopregendouche!), dus die hoef je niet te delen. Eigenlijk heb je zo een hotelervaring tegen een hostelprijs. En daar hou ik van 🙂 Voor € 58 boek je een tweepersoonskamer met badkamer. De kamers zijn niet enorm groot, maar je gaat natuurlijk ook niet op je kamer zitten want er is in Leuven genoeg te doen! Het ontbijt zit bij de prijs in, en is simpel maar  lekker. Cornflakes, muesli, sap, koffie en thee en brood. Tof: je kunt ook je eigen crêpes maken. Lekker met Nutella. Hmm…

Leuven verkennen
De locatie van het hostel is ideaal: op een paar minuutjes lopen van de Grote Markt en de Oude Markt en daarmee dicht bij vele winkels, restaurantjes, kroegen en bezienswaardigheden. Ik ontdekte diverse fijne plekjes in de buurt, die op een later moment nog op mijn blog voorbij zullen komen.

Ik zou zeker nog eens bij Cube overnachten bij een volgend bezoek aan Leuven en kan het van harte aanraden. Als je met een groepje vriendinnen de stad wil verkennen bijvoorbeeld, maar ook als je gezellig met je vriend of vriendin een weekendje weg wilt en eens niet te veel uit wilt geven.LogoHeader-witGROOT

Ik verbleef bij Cube op uitnodiging van het hostel, maar deze blogpost bevat uitsluitend mijn eigen mening! Ik neem geen uitnodigingen aan die niet bij mij passen en laat me niet verplichten om positief te zijn in een blogpost.

Advertenties

3 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s