Hotspots

3 x foodie hotspots Barcelona

Breng je binnenkort een bezoekje aan Barcelona? Ik ging je voor en ontdekte de leukste hotspots. Slapen, brunchen, (ijs) eten en nog meer eten: ik vertel je over de leukste plekjes in deze bruisende stad!

Brunch & Cake
Alle hipsters verzamelen! Hier vind je quinoaburgers, salades en allerlei andere lekkere broodjes en taarten. De presentatie is zeer Instagramwaardig. Zo lag er bij mijn broodje kip een injectiespuit met guacemole op mijn (koperen) bord tussen de viooltjes en stukjes aardbei ter garnering. Een fruitsalade word geserveerd in een uitgeholde ananas en je krijgt geen normaal bord maar een koperen schaal, houten plank of zelfs een schep (!). Je sapje drink je uiteraard uit een mason jar. Een plekje op het terras is zeer gewild, je kunt zomaar 30-45 minuten moeten wachten op een tafeltje. Als je na je broodje of salade nog trek hebt, probeer dan één van de goddelijke taarten. Wij proefden de Oreo-cookie-taart en de chocoladetaart met rode vruchten en die waren allebei to die for. Ik was bij Brunch & Cake by the sea in Barceloneta op Passeig de Joan de Borbó 5, maar er is ook een filiaal in het centrum. Brunch and cake Barcelona

Eyescream and friends
IJs waarvan je gegarandeerd een glimlach op je gezicht krijgt. Kies een smaakje en je ijsje wordt voor je geschaafd. Twee oogjes erop en je eyescream is klaar. Als je wilt kun je je ijsje nog afmaken met een topping. Ik koos voor de smaak bosbessenyoghurt en die was jammie! Leuk en lekker.
eyescream & friends vind je in Barceloneta: Passeig de Joan de Borbó 3oeyescream and friends

Bar la Plata
Op een klein hoekje van een onopvallend straatje in el Born zit Bar la Plata. Toeristen en locals komen hier om te genieten van de 4 soorten tapas die ze hier verkopen. Worst, tomatensalade, brood met ansjovis en gefrituurde sardientjes, dat is alles wat er op de kaart staat. En vooral de sardientjes zijn awesome. Voor € 2,50 heb je een bordje, en voor € 1 een klein glaasje wijn erbij. Dit is precies zoals je hoopt dat tapas in Barcelona zal smaken. Nomnomnom.
La Plata, Carrer de la Mercé 28 

Barcelona is zo’n fijne stad! Echt een plek die ik ieder jaar wel zou kunnen bezoeken.  Als je er bent, sla dan ook zeker de foodmarkt la Boqueria niet over. En mocht je nog een hotel zoeken, kan ik hotel Praktik Garden van harte aanraden. Heb je al honger? LogoHeader-witGROOT

Categorieën:Hotspots, Reizen, Stedentrips

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s