Food & Body

Suppen op de grachten

Het stond al een tijdje op mijn lijstje om een keer te gaan SUP’pen. Wat? Nou, SUP’pen. SUP staat voor stand up paddling. En dat is precies wat het is. Staand op een speciale (extra stabiele) surfboard met een peddel. Het liefst had ik het natuurlijk uitgeprobeerd ergens op een tropisch eiland, maar dat zat er even niet in. Gelukkig gaat mijn vriendinnetje Melanie binnenkort trouwen en vierden we haar vrijgezellenfeest mèt leuke activiteit: suppen op de gracht in Amersfoort!
De foto’s zijn niet de beste kwaliteit, want gemaakt met een telefoon. Maar je krijgt een beeld 🙂Stand up paddling SUP
SUP’pen: een total body work out
Op het bord stappen is best even spannend. Want in zo’n (vieze) gracht vallen lijkt me geen pretje. Gelukkig beginnen we zitten op onze knieën. Ook op je billen zitten en dan peddelen is een optie, maar het leukst is het toch wel om te staan. Het duurde even voor ik dat durfde te proberen, maar wat was het leuk! En ik was echt niet bang om te vallen (dat is trouwens ook bij niemand gebeurt).
Klinkt suf, staand peddelen op een surfplank? Think again! SUP’pen is een enorm goede workout! Je moet stabiel staan, en daarmee train je je core. Die hou je namelijk constant aangespannen. Daarnaast train je natuurlijk ook je armen en je schouders. Je komt niet zomaar vooruit… En doe je het zittend, dan train je ook je bovenbenen stevig. Ik had in ieder geval behoorlijk wat spierpijn na twee uur.SUPpen
Ik vond het zo leuk dat ik dit zeker vaker ga doen. Ik heb me samen met een vriendin opegeven voor het Midsummer Night SUP Event in Utrecht. Het lijkt me SUPer om ook Utrecht al SUP’pend te verkennen!
Ook een keertje suppen? In Utrecht kan dat bijvoorbeeld bij SUP-school Domstad . Je kunt je aanmelden voor een clinic SUP’pen bij Molen De Ster in de Utrechtse wijk Lombok. Check de website voor meer info.
LogoHeader-witGROOT

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s