Reizen

Wandelen met een ezel

Tijdens een wandeling van een etappe van het Pieterpad zie ik een ezel in een weitje staan en bedenk me dat ik wel eens gelezen heb dat er zoiets is als ‘ezelwandelen’. Ik vertel erover aan mijn vriendinnen en we kletsen er even over. Alhoewel geen van ons nou echt iets met ezels heeft blijft het idee in ons hoofd zitten. Na een paar maanden grapjes maken over ‘dingen doen met ezels’ is het zover: tijd voor een wandeltocht langs de Lek en de kersenboomgaarden in de Betuwe. We zijn benieuwd!

Ezeltocht in de Betuwe bij Hof op de Oeverwal

Bij ezelstal Hof op de Oeverwal in het dorpje Ravenswaaij worden we door eigenaresse Sonja warm welkom geheten met verse koffie en een net gebakken clafoutis. Smullen! Dan mogen we kennis maken met Timo, de ezel waar we zo een tocht van 12 kilometer mee gaan wandelen. Het is even wennen, maar nadat we hem lekker gepoetst en geborsteld hebben durft Timo het aan om met ons op pad te gaan.clafoutis kersenezeltocht ezelwandelen wandelen met een ezelwandelen met een ezel

De ‘truc’ als je met een ezel gaat wandelen is om hem in het begin niet te veel vrijheid te geven. Laat hem niet te veel stilstaan om gras te eten, want dan is hij later al helemaal niet meer vooruit te branden. Helaas falen we meteen jammerlijk. Wat is dat beest koppig! En wat heeft hij een honger. Ieder grassprietje wil hij voelen en proeven. En als hij stil blijft staan helpt trekken niet. Duwen soms ook niet trouwens. Gelukkig ontpopt vriendin Radha zich al snel tot een ware ezelfluisteraar, en is zij degene die hem steeds weer redelijk snel mee op pad krijgt.wandelen met een ezelezeltocht ezelwandelingezelwandelen

Timo de ezel heeft een uitgebreide picknick voor ons bij zich in zijn zadeltassen, die we eten in een plantsoentje in een dorp terwijl Timo gezellig bij een boom staat te grazen. Wat hebben we een lol met elkaar en de ezel! Dat wandelen in eigen land met vrienden leuk en gezellig is wist ik al. Net als dat je zo in de buitenlucht eens écht de tijd hebt om goed met elkaar te praten. Maar een ezel als maatje, dat voegt toch wel wat toe. De onvoorspelbaarheid van de ezel, zijn knuffeligheid: we love Timo de ezel! ezel knuffelenknuffelen met een ezel

Verse kersen uit de Betuwe tijdens de ezelwandeling

De wandeling die voor ons is uitgestippeld brengt ons over de dijk langs de Lek, door dorpjes en langs een aantal kersenboomgaarden. Wat heb je een bekijks met een ezel! Erg leuk. Bij twee kersenboomgaarden stoppen we om versgeplukte Hollandse kersen te proeven. Zo uit de boom. Lekker! Ook krijgen we uitleg over de verschillende soorten kersen, de teelt en wanneer ze groeien van een gezellige kersenboer die na zijn pensioen een kersenboomgaard is begonnen. Uiteraard nemen we een paar kilo kersen mee naar huis. Want trust me, zo lekker krijg je ze niet bij de supermarkt!ezeltochtkersen en theetuin Molenwegverse kersen uit de BetuweKersen B&B Ravenswaaij

Na 12 kilometer met Timo zijn we kapot. Ik heb vaak langer en verder gewandeld dan dit en was dan een stuk minder vermoeid.  Maar wat hebben we een leuke dag gehad! Timo, tot ziens!ezelwandelen langs de LekLogoHeader-witGROOT

 

 

Advertenties

11 antwoorden »

  1. Grappig joh, ik wist niet eens dat dit mogelijk was! Lijkt me heel erg vermoeiend om met zo’n ezel op pad te zijn. Wel een keer wat anders dan een standaardwandeling natuurlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s