Happiness

Waarom de zomer van 2016 mijn lievelings is

Slechte zomer dit jaar hè. De koudste in jaren. Wat een regen. Wat een ellende. Ik heb geen zon gezien! Bah, bah, bah. Ieder koetjes- en kalfjesgesprek bij een koffiezetapparaat op het werk, bij de supermarkt of met een oude bekende die je op straat tegenkomt klinkt deze zomer ongeveer zo. Maar ik doe er lekker niet aan mee. Ik vond (en vind nog steeds!) de zomer van 2016 namelijk één van de beste zomers ooit. En ik ga je nu vertellen wat ik allemaal deed om het zo leuk te maken. Misschien heb je er wat aan 🙂 Ik…

 • borrelde en barbecuede regelmatig tot diep in de nacht op de stoep met mijn oude buren.
 • maakte een ezelwandeltocht in de Betuwe en proefde verse kersen.ezeltocht
 • at 10 x bij mijn favoriete buurtrestaurant Spaghetteria. Lekker op het terras. Ik probeerde alle pasta’s, kwam 3 kilo aan en vond het prima.
 • ging op vakantie naar Italië en München met Jan en vrienden Laurien en Theo en dat was awesome. We aten bij een restaurant met een Michelinster en voelden ons alsof we in een scene van Gossip girl beland waren (Laurien en ik dan, de mannen deelden de Gossip Girl ervaring niet geheel). We chillden ‘m in biergartens in München en dreven in het zwemband op een pizzapunt. We gooiden een steak van 2 kilo op de BBQ, dronken heel veel lekkere wijn, aten heel veel pasta, lekkere kazen en worsten. pizzapunt luchtbed San Gimignano Toscane
 • at erwtjes en worteltjes uit eigen tuin dankzij mijn succesvolle AH-moestuintjes-oogst.
 • was één jaar getrouwd met Jan en dat vierden we met een etentje bij de Heeren van Leeuw: een gezellige bistro aan de gracht in de Twijnstraat (aanrader!)
 • veroorzaakte overlast door met mijn vriendinnetjes te borrelen op de stoep bij mijn huis. Oeps, sorry (not sorry) gezellige buurvrouw (en ja, wij moeten morgen ook werken)!
 • kocht een echt designtasje van Furla en ben er verliefd op.
 • ging naar Lowlands en werd voor de tweede keer helemaal verliefd op dit festival. De mensen. De artiesten (Muse! The Last Shadow Puppets! Die Antwoord! Noel Gallagher!). Het eten. De glamcamping. Dansen op de tafels en in de plassen. Inside jokes die tot vervelens toe herhaald zullen worden. LOVE IT! Kun je heimwee hebben naar een festival?! Lowlands 2016
 • las de nieuwe Harry Potter in een paar uurtjes uit. En nu wil ik naar het toneelstuk!
 • kocht een huis (!) en richtte dat in mijn hoofd al zo’n 100 x opnieuw in met behulp van mijn vrienden van Pinterest. Check hier mijn inspiratiebord voor het nieuwe huis.
 • las 1q84 van Haruki Murakami uit. Echt, ga allemaal dit fantastische boek lezen. Sommige stukken vond ik zo mooi en treffend verwoord dat ik ze wel 10 x opnieuw heb gelezen. Ik heb een nieuw levensdoel: zorgen dat iedereen dit boek leest!
 • deed mee aan de rubberbootmissie en dat was LEUK! img_8156
 • ging zwemmen met vriendinnetjes bij de Maarsseveense plassen. Gewoon op een doordeweekse avond na het werk.
 • maakte allerlei lekkere gerechten en at buiten op de stoep of in de tuin. De Insanity burger van Jamie Oliver, een koude soep van doperwten, munt en avocado en een koude paprikasoep van Ottolenghi waren een paar van mijn succesnummertjes.
 • ging zeilen met mijn ouders, zwemmen in het IJmeer en zag een hele mooie zonsondergang. Wat nou slechte zomer?zonsondergang
 • lakte mijn nagels met al mijn favoriete zomerse kleurtjes van OPI.
 • keek eindelijk seizoen 2 van The Bridge op Netflix. Check it out!
 • at oesters en meer lekkers op een zomerse avond in het park met DeliverooDeliveroo in het park
 • ging op Pokémonjacht met collega’s en vriendinnen, schreeuwde toen ik mijn eerste Pikachu in het vizier kreeg, ving heel wat Pokémon en maakte vrienden met allerlei mensen bij Pokéstops.
 • kocht fantastische kleurrijke schoenen bij Sarenza.schoenen Sarenza
 • ging met vriendin Shana uit eten met de AH restaurantactie en heel veel cocktails drinken. Passionfruit caiprinha’s zijn de bom!
 • las alle boeken van the Sisterhood of the Traveling Pants (5 stuks!) en keek de twee films.

Maakte ik een lange, verre reis? Nee. Deed ik hele bijzondere, decadente dingen? Valt mee. En dat is ook helemaal niet altijd nodig. Gewoon genieten en de tijd nemen om leuke dingen te doen met leuke mensen was mijn key to succes om deze zomer fantastisch te maken. Niks bucketlist, gewoon genieten. En gelukkig is ‘ie nog niet afgelopen, dus ik geniet voorlopig nog even verder! Doe je mee?LogoHeader-witGROOT

Advertenties

10 antwoorden »

 1. Jeeeeeeh, wat een heerlijke positieve blog!

  Leuk dat jullie een nieuw huis hebben gekocht? Blijf je in Utrecht? Welke wijk?

  * note to self

 2. Heerlijk fijn enthousiast artikel lady! Jouw zomer klinkt geweldig tof! Ik deed ook zeker veel leuks, dus ik vind ‘m ook prima. Mocht van mij nog wel een maandje of twee langer duren 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s