Other happy stuff

Verhuizen!

De oplettende lezer was het vast al opgevallen: ik heb een huis gekocht. Niet alleen natuurlijk, maar samen met Jan. We waren al maanden op zoek naar iets groters. Bij voorkeur ook betaalbaar en in Wittevrouwen, dezelfde wijk tegen het centrum in Utrecht aan als waar we nu wonen. Dat bleek al snel een utopie… De combinatie van groter wonen op een toplocatie, in een jaren ’30 woning tegen een betaalbare prijs bleek voor ons niet haalbaar. Dan maar verder kijken. Soort van voor de grap zei ik tegen Jan: “Hee, check dit huis in Hoograven. De tuin is al groter dan ons huidige huis!” Omdat je af en toe even uit je comfortzone moet stappen om een doel (lees: een huis) te bereiken planden we een bezichtiging.  En, al hadden we het niet verwacht, we waren meteen fan. Oké, de buurt is wat minder en het ligt verder van het centrum, het huis is gebouwd in 2001 en niet in 1930. Maar wat is er VEEL ruimte (3 slaapkamers en een zolder! een eetkamer en een woonkamer! een tuin van bijna 70 vierkante meter! een schuur!). Veeeeel licht. En wat heb ik er zin in.

Een nieuw huis, een nieuw interieur

We krijgen op dinsdag 27 september de sleutel, hebben dan een paar dagen de tijd om te klussen en te verhuizen, en vervolgens is de overdracht van ons huidige huis op 3 oktober. Dan zijn we dus officieel verhuisd. Een nieuw huis betekent een nieuw interieur. En ik heb al een flinke wishlist. Kijk je mee?

Urban jungle

Voor de verf brachten we een bezoekje aan Karwei. We hebben zo een aparte eetkamer en woonkamer, en het leek me tof om in de eetkamer, die grenst aan de tuin, een soort urban jungle te maken. Een soort verlenging van de tuin naar binnen toe. Daar zet ik op een kastje dan mijn cactus en andere planten, er komen hangplanten en ik wil graag zo’n oude vintage plaat met planten of dieren erop. Die spotte ik al bij Loods5. Eén van de muren wordt flessengroen. Dit is een kleur verf van Karwei’s eigen merk uit de lijn Kleuren van nu. Mooie kleuren zitten daarin!  De muren in de woonkamer worden warm grijs.flessengroen kleuren van nu karweiurban-jungle

bron fotos

Meubels

We hebben natuurlijk nu ook een bank, een eettafel, stoelen en eigenlijk alles dat je nodig hebt. Ik wil niet in één keer alles nieuw kopen, maar juist geleidelijk. Op het lijstje staat een mooie nieuwe houten eettafel. We hebben nu een glazen tafel (oh, horror!) maar vanwege ons huidige kleine huis is dat wel praktisch. Hij neemt optisch weinig ruimte in. De glazen tafel wordt nog één keer meeverhuisd maar is het eerste dat we gaan vervangen. We willen graag een mooie houten tafel, maar dan wel die elegant is, en geen grote rechte (lompe) poten zoals je tegenwoordig vaak ziet. Na even Googelen kwam ik uit bij de Kapal van Dutchbone. Een mooi stevig blad met elegante poten, precies zoals ik zocht. Tof: de tafels worden gemaakt van scheepswrakken, verlaten schuren en gesloopte huizen door een timmerman in Midden-Java , Indonesië van oud  maar nog steeds mooi teakhout. dutchbone-kapal

bron foto

Ook staat er op termijn een nieuwe bank op het lijstje, maar die moet nog worden uitgekozen. Omdat onze woonkamer een stuk groter is dan nu wil ik naast een nieuwe bank er ook een stoel bij die ik nog uit wil zoeken.

Verlichting

Lampen hebben we natuurlijk al. Maar het huis is groter, dus we hebben er meer nodig. Op de webshop van Straluma vind je heel veel verschillende soorten. Ik ben nog op zoek naar hanglampen voor in de verschillende slaapkamers en vind deze koperen erg leuk!lamp koper

Ook op de wishlist: Philips Hue. Ken je dat? Het zijn lampjes die je eigenlijk in alle lampen kunt draaien en die dan allerlei verschillende kleuren kunnen aannemen. Met een app kun je dit besturen. Je kunt zo bijvoorbeeld een zonsondergang na bootsen, romantisch kaarslicht, of een junglegevoel. Met de app kun je de lichten feller maken, warmer, en eigenlijk alle kleuren van de regenboog (awesome!).  Ik wil dit al langer, maar nu in het nieuwe huis gaat het er dan eindelijk van komen.

En verder…

Ga ik een foto- en schilderijenmuurtje maken met een paar van onze trouwfoto’s , schilderijtjes en andere leuke herinneringen. Onze Wonderwall wordt het. Ook de badkamer ga ik een beetje pimpen. Ik was laatst bij iemand die hangplanten in de badkamer had opgehangen, en dat vond ik ook wel een gezellig idee. En oh: ik heb straks eindelijk een bad. Hoef ik niet alleen maar langs de Lush als ik een weekend wegga, maar kan ik voortaan lekker thuis badderen. Ik kan nu al niet wachten om alle bruisballen uit het assortiment uit te proberen.

Last but not least…. ik heb zometeen een tuin. Met een vijver erin! Haha, burgerlijkheid ten top. Ik had niet verwacht dat dat ooit zou gebeuren. Maar, time to face it. Over twee weken woon ik in een hoekhuis in een buitenwijk, met een station voor de deur (want mijn nieuwe leaseauto wordt ook nog eens volgende week geleverd…) en ik kan niet wachten!  LogoHeader-witGROOT

deze blogpost is een samenwerking met Straluma

Categorieën:Other happy stuff

1 antwoord »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s