Duitsland

Winterse avonturen in Thüringen

Vakantie in Duitsland is leuk!

Dat Duitsland leuk en veelzijdig is weet ik al langer. De afgelopen jaren bezocht ik steden als Düsseldorf, München, Berlijn, Freiburg en Keulen, en iedere stad wist me op zijn eigen manier te verrassen. Dat is natuurlijk ook niet zo gek, want Duitsland is groot, en ieder gebied heeft weer zijn eigen historie, cultuur en natuur.

De Duitse deelstaat Thüringen

De veelzijdige deelstaat Thüringen, in het midden van Duitsland, leent zich goed voor een tripje in de herfst of winter. Kort voor ik er heen ging had ik er nog nooit van gehoord, maar nu ik terug ben kan ik alleen maar vragen: wanneer mag ik weer? Ik beleefde er verschillende winterse avonturen. Een tocht maken met husky’s, skiën, snowbiken, genieten van verwennerij in heerlijke sauna’s en leuke steden bezoeken: het kan er allemaal, en ik deed het allemaal!

Er op uit met husky’s

Een sledetocht maken met husky’s. Dat klinkt als iets dat je doet in Lapland, toch? Dat kan natuurlijk ook, en Lapland staat toevallig hoog boven aan mijn travelwishlist, maar voor een winters avontuur met deze fantastische honden hoef je helemaal niet zo ver weg. Je kunt ook gewoon naar onze oosterburen.

Het dorpje Tambach-Dietharz is het vertrekpunt van onze tocht. We worden hartelijk welkom geheten door de vriendelijke mensen van Huskey Erlebnisse en vertrekken dan met een busje en drie husky’s.

Mensen die mij kennen weten dat ik een kattenmens ben. Ik hou niet zo van honden, vind ze te groot, vaak vies en te onvoorspelbaar. Maar een sledetocht kan ik wel aan, toch? Als we na een tijdje aankomen bij een mooi stukje van het Thüringer Wald krijg ik ineens een soort riem om mijn middel. En ik zie nergens een slee… Wat gaan we doen? Al snel blijkt dat er een flinke wandeling op het programma staat, met een husky als maatje aan me vast. Say what?! Ik ga dus tien kilometer door de sneeuw banjeren met een hond aan mezelf vast….2g8a1858huskey erlebnisse

Verliefd op een husky

Toegegeven, de header hierboven is een beetje een spoiler. Want uiteraard ben ik na vijf minuten lopen met de vrouwelijk pack leader Greta verliefd. Op Greta en op de vier maanden oude pup Kalle. Greta houdt de riem behoorlijk strak en rent af en toe een behoorlijk stuk vooruit. Dan kan ik haar maar net bijhouden. Ik had niet verwacht dat ik dit ooit zou zeggen, maar wat een FANTASTISCHE beesten zijn dit! Ik wil er een! Sterker nog: ik wil er tien!

Tijdens de wandeltocht van zo’n tien kilometer langs de Rennsteig, een wandelroute van 168 kilometer lang die je dwars door het Thüringer Woud brengt, komen we bijna niemand tegen en genieten van de prachtige natuur, de rust en natuurlijk het gezelschap van de vrolijke en speelse honden.  husky's in Thüringenhusky avonturen

En het goede nieuws: na de wandeling maken we alsnog een sledetocht. Helaas ligt er net niet genoeg sneeuw voor een ‘echte’ slee, maar de trainingsvariant met wieltjes is een mooi alternatief. Na een heerlijk dagje buiten met de honden voel ik me moe en voldaan. Ik denk nog vaak terug aan mijn husky buddies Greta en Kalle en kan je mijn ervaring van harte aanbevelen!sledetocht husky's

PS alle foto’s zijn gemaakt door mijn reismaatje Henriëtte BokslagLogoHeader-witGROOT

Advertenties

Categorieën:Duitsland, Reizen

Getagd als:, , , ,

7 antwoorden »

  1. Jeetje, je bent net terug en er lag nu al sneeuw? Wat vroeg! Ik zat me een beetje te verdiepen in een leuk winters lang-weekend, maar dit lijkt me wel een hele goeie optie!! Zou hier in februari meestal sneeuw liggen? Geen idee… eens uitzoeken.

    • Nou ik kan dit zeker aanraden! En ik denk eigenlijk niet dat er nu al genoeg sneeuw ligt. Ik was hier begint maart van dit jaar, toen de sneeuw eigenlijk alweer ‘op z’n retour’ was. Ik denk dat februari perfect is voor de regio! Je kunt er ook nog skiën in de buurt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s