Other happy stuff

Om te janken – Smartlappen 2016

De nazomer is voorbij, dus het snotteren kan beginnen! In Utrecht wordt de grootste hoosbui voorspeld in het 3eweekend van november. Van vrijdag 18 november tot en met zondag 20 november wordt dan het verdriet gevierd met het jaarlijkse Smartlappenfestival.
Bij meer dan 45 Utrechtse cafés, restaurants en andere deelnemers kun je dit jaar ‘Janken met de pet op’. Ik kijk er al weer weken naar uit: het jaarlijkse smartlappenfestival in m’n stadsie Utrecht. In allerlei kroegen in de stad zijn optredens waarbij de smartlap centraal staat. Genieten! Volgens mij is Nederlandstalige muziek de laatste jaren populairder dan ooit, en onder (bijna) alle bevolkingsgroepen. Of je het nou thuis zelf zou aanzetten of niet, de meeste mensen die ik ken weten een Hollands hitje op z’n tijd zeker te waarderen.

Terecht, want wie heeft er nou nog nooit dronken meegezongen met ‘Zij gelooft in mij’, ‘Huilen is voor jou te laat’ of ‘Ben ik te min’? Of in de kroeg ooit een traantje weggepinkt bij ‘Een beetje verliefd’ van Hazes? Of keihard meegezongen met mijn persoonlijke favoriet ‘Zeg maar niets meer’? Ik wel, en ik hou er van. Ik kan oprechte verontwaardiging voelen door de muziek als ik al wat biertjes op heb.

Check de website of hieronder voor het programma, er zit vast iets voor je bij 🙂 Ik ga zelf vanavond de stad in en reserveer de zondagmiddag standaard voor smartlappenkoor de Weduwen in Goeie Louisa. programmaLogoHeader-witGROOT

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s