Duitsland

Snowbiken in Thüringen

Winterpret in het Duitse Thüringen

De veelzijdige deelstaat Thüringen bevindt zich in het midden van Duitsland en leent zich goed voor een tripje in de winter. Ik maakte er een wandeltocht met husky’s en ging er skiën en snowbiken. Ik genoot van massages en sauna’s in een fijn berghotel en bezocht ook nog de leuke stad Erfurt. Wat wil je nog meer? Vandaag vertel ik je meer over deze verrassende en nog relatief onbekende regio van Duitsland.

husky's in Thüringen2g8a1807

Snowbiken in Thüringen

Wel eens gehoord van snowbiken? Ik niet en ik was dus ook erg benieuwd. Mijn reismaatje Henriëtte had het idee van een tocht op een soort mountainbike met extra dikke sneeuwbanden. Ik kon me er eigenlijk niet veel bij voorstellen en besloot het maar gewoon op me af te laten komen. En wat bleek: een snowbike lijkt (verrassend genoeg) best wel op een fiets; een stuur, een zadel en alles. Het apparaat heeft alleen geen wielen maar korte ski’s. So far, so good.

En dan… ik trek mijn skischoenen aan en op instructie van de leraar bevestig ik ze op kleine en korte skietjes. Jezus, dit lijkt me doodeng. Ik ben een ervaren skiër, maar word altijd een beetje angstig als ik die korte skietjes zie. Ik heb het ooit wel eens geprobeerd om er op te skiën, maar vond dat ik veel te weinig controle had. Met een bonzend hart stap ik in de skilift. Eenmaal boven krijgen we een duidelijke uitleg: sturen met het stuurtje, remmen met de skietjes.  Okay, here I go! Ik had het niet verwacht, maar ik heb al snel de smaak te pakken en ga als een malle van de piste. Wat is dit leuk! dsc_0013dscn5552

Ski arena Steinach Silbersattel

Ik ging snowbiken in Steinach Silbersattel. In het plaatsje Steinach vind je op een hoogte tussen de 590 en 840 meter het skigebied Silbersattel, het grootste alpine skigebied van Thüringen. In totaal zijn er zeven pistes met verschillende moeilijkheidsgraden. Er is zelfs één zwarte piste met een helling van 40%. Met een hoogte van 842 meter is dit gebied gedurende de winter vrij sneeuwzeker. Het skigebied beschikt over een tweepersoonsstoeltjeslift, twee sleepliften en een babylift.

Waarom je nu een uitstapje naar Steinach zou plannen:

  • je kunt er een paar lekkere afdalingen maken op één van de zeven pistes
  • naast skiën zijn er ook andere activiteiten: over het snowbiken kon je hierboven al lezen. Er zijn prachtige langlaufroutes en ik maakte een tocht met een pistebully
  • een aantal pistes zijn ’s avonds verlicht zodat er op sommige avonden ook geskied kan worden
  • bij het mittelstation is regelmatig een gezellige apres-skiparty
  • het is een ruime 500 kilometer rijden vanaf Utrecht dus je bent er relatief snel
  • als je dan toch in Thüringen bent, maak dan meteen een tocht met husky’s en bezoek de stad Erfurt.

Waarom je thuis zou blijven:

  • het is echt een klein skigebiedje, leuk voor beginnende skiërs of gezinnen met kleine kinderen. Zoals de manager van het gebied me vertelde: hier leren de locals skiën, en als ze het eenmaal kunnen wijken ze toch snel uit naar Oostenrijk of Frankrijk
  • als je niet van Duitse gezelligheid houdt!

Ken jij Thüringen al? Zou je een winters weekend in dit gebied overwegen?LogoHeader-witGROOT

foto’s: Henriëtte Bokslag

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s