Happiness

Happy list februari

Inmiddels  is 2017 al weer twee maanden oud, het is al maart! Over twee weken ga ik lekker op vakantie naar Portugal. Als ik dan terugkom is het alweer bijna april. Dan ben ik jarig, yeah! En dan is het weer lente. Op mijn verjaardag op 10 april is het regelmatig blotebenenweer, en oh! wat kijk ik daar naar uit. Ondertussen zit ik natuurlijk niet stil tot de lente begonnen is. Ik deed weer van alles. Kijk en lees je mee naar de leuke momentjes van februari?

Ik…

 • deed een cursus bloemschikken met Bloomon
 • ging uit eten met Jan voor ons vijfjarig jubileum bij restaurant Vaartsche Rijn. Utrechters, ga hier heen! Enorm lekker, gezellig èn verrassend gegeten
 • ging op kraamvisites en knuffelde met lieve kleine baby’s
 • bezocht de Harry Potter expo samen met blogmaatje Lindsay. Een uitgebreide blog over de Harry Potter tentoonstelling in Utrecht lees je hier
 • had een paar gezellige borrels met een paar van mijn favoriete mensen
 • ging naar de nieuwste 50 Shades in de bios met m’n besties en zuchtte en vloekte wat af. Echt, ik wilde met popcorn gaan gooien en alles. Wat een slechte film met a-sexy seksscènes en wat zonde van de tijd! Oké, dit is dus niet echt een hoogtepuntje van afgelopen maand, maar misschien kan ik jou in ieder geval behoeden zodat je niet hetzelfde mee hoeft te maken 😉 Op mijn favoriete blog ManRepeller las ik (helaas te laat) het artikel I Watched Fifty Shades Darker So You Don’t Have To. Echt, lees dit en blijf thuis. Of ga iets anders leuks doen, dat kan ook natuurlijk!
 • genoot van rustige weekendochtenden met koffie, de krant en een klassiek muziekje op. Ik hartje de burgerlijke leven!
 • ging eten bij vriendinnetjes die allemaal weer alles uit de kast trokken op culinair gebied. Ik genoot o.a. van pasta met verse buffelmozarella bij Radha, een heerlijke groentecurry bij Wendy en een gezonde Ceasar Salad bij Laurien. Wat heb ik toch lieve vriendinnetjes, die ook nog eens goed voor me zorgen!
 • kletste bij met mijn lieve nichtje Jann (en eigenlijk zusje, althans zo voelt het) tijdens de lunch en dat beviel zo goed dat we de week erna ook nog samen de kroeg in gingen 🙂 Tot laat. Haha.
 • shopte een stellingkast bij Ikea voor in onze eetkamer. Staat leuk toch? Ik ben er blij mee!
 • ging onder de zonnebank. Dat ben ik de laatste maanden na het jaren niet gedaan te hebben af en toe weer eens gaan doen en ik vind het ZO fijn. En oh, ik zie er ook veel beter uit wat natuurlijk altijd mooi is! Al moet ik wel opletten dat ik de gezichtsbruiner een standje lager zet, want van een Sheel met tomatenhoofd wordt niemand blij 🙂
 • at met vriendinnetje Kim bij Sea Salt Saloon. We aten oesters en planden een yogaweekend voor de maand juli. Zin in!
 • ging in bad. Niet 1 of 2 keer, maar ik denk wel 15 keer deze maand. Zo fijn! Bubbelbar van Lush of eucalyptusolie van Kneipp, thee’tje erbij (of soms stiekem een wijntje), luisterboek aan (Harry Potter!) en chillen maar!
 • sportte weer wat af. Hardlopen, work-outs voor de tv: the works. Ik ben al maanden op gewicht en word steeds gespierder. Love it!
 • schreef rijmpjes. Daar had ik ineens zin in. img_2336
 • ging karaoken met vriendinnetjes. Samen met Shana zong ik Zeg maar niets meer van André Hazes, en we pretty much rocked.
 • maakte een mini-ecosysteem aka een plantenterrarium! Hoe tof is dit!? Je hebt nodig: een grote (afsluitbare) fles of pot, kiezels, houtskool, potgrond en plantjes (ik shopte alles bij Intratuin).
  Je begint met een laagje kiezels, zodat het vocht straks niet in de aarde of plantenwortels blijft hangen. Daarover een laagje actieve houtskool (te vinden bij de dierenwinkel) om schimmel en vocht tegen te gaan, en daarover een laag potgrond waar je dan de (vet)plantjes in stopt.
  Eventueel kun je het nog afmaken met wat mos en kiezels, en tadaa! Als je klaar bent, geef je je groene kindje wat water (regenwater) en na een week doe je de dop of deksel erop. Als het goed is wordt het dan een zelfvoorzienend mini-ecosysteem dat je dus nooit meer water hoeft te geven of zuurstof. Iets met fotosynthese. Weet je nog, van biologie vroeger? Hoe dan ook, het ziet er al erg leuk uit en ik ben erg benieuwd hoe het zich gaat ontwikkelen.mini ecosysteem plantenterrarium
 • ging shoppen en kocht een mooie blouse bij &OtherStories en heel wat fijne basics
 • ging met Valentijnsdag wederom uit eten. Deze keer bij Amerikana. Hier hebben ze een Amerikaanse kaart, maar wel met een twist. Geen hamburgers dus, maar wel entrecote met gerookte aardappelsalade en tequilaschuim. Of macaroni & cheese met truffel en gepocheerd ei, om nog maar iets te noemen. Wederom een plek waar we nog niet eerder waren geweest, en wederom een aanrader voor mensen uit Utrecht! Ik kreeg een mooie bos rozen van Jan, die als Valentijnsverassing ook nog eens z’n baard eraf had gehaald. Nu ziet ‘ie er weer uit zoals toen we elkaar ontmoetten vijf jaar geleden. Love it! Van bestie Laurien kreeg ik trouwens een Valentijnskaart die pretty awesome was 🙂
 • kookte moussaka uit Jamie’s comfort food met Jan en roomie Marlies. Marlies heeft een paar maanden bij ons gelogeerd en nu wordt deze week haar nieuwe huis opgeleverd. Ik zal mijn sport-en Netflixmaatje wel missen!
 • las Judas van Astrid Holleeder in twee dagen uit.  Daarna begon ik in Station Eleven, en dat is leuk en spannend. Aanrader voor als je van het post-apocalyptische genre houdt (en dat doe ik blijkbaar)

  Zo, dat was ‘m weer, februari! Hoe zag jouw maand eruit? En wat voor leuks staat er bij jou op de planning de komende tijd?LogoHeader-witGROOT

Advertenties

2 antwoorden »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s