Other happy stuff

MEGA update en happy list

Zo, daar ben ik weer eens na volgens mij mijn langste blogpauze so far.  Ik blijf het lastig vinden: ik heb altijd veel voldoening gehaald uit mijn blog. Mijn eigen blog, helemaal van mij alleen, waar ik alles kwijt kon wat ik maar wilde. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt dankzij mijn blog, leuke kansen gekregen, mooie reisjes en tripjes gemaakt…en dat had ik allemaal nooit willen missen. Ik hou daarom nog steeds van mijn blog en de vrijheid en kansen die het me gaf, maar voel me de laatste tijd juist beperkt door mijn blog. Leuk, een persreis, maar dan MOET ik er dus over bloggen. En daar heb ik gewoon niet altijd tijd voor.  En ja, tijd kun je maken. Maar daar ontbreekt me soms de zin voor. Want ik ben ook nog getrouwd, verhuisd naar mijn eerste echte eigen grotemensen-koophuis, heb veel geweldige vrienden waar ik graag leuke dingen mee doe. Dan wil ik ook af en toe nog eens sporten of gewoon niksen en Netflixen… en daarnaast heb ik het laatste jaar ook dingen meegemaakt waarvoor ik liever niet blog, maar die wel mijn aandacht en energie vragen.)

Kortom: ik ga (voorlopig – of misschien wel nooit meer) niet terug naar iedere week (meerdere keren) bloggen. Maar mijn blog is me ook te dierbaar om helemaal op te geven. Dus af en toe zal er gewoon nog iets verschijnen. En dan weer een tijdje niet. En dan laat ik nu wat leuke dingen zien die ik de laatste tijd deed.

Berlijn

Met een paar van m’n besties bracht ik rond Hemelvaart een paar dagen door in Berlijn. Dit was alweer mijn vijfde bezoekje aan deze heerlijke stad. Vanuit ons hostel in Mitte verkenden we op de fiets de stad. Gelukkig hadden we heerlijk weer, zodat we de nodige pitstops hebben gemaakt op de één van de vele fijne stadsstrandjes en terrassen die Berlijn rijk is. img_4366img_4305img_4308img_4294

#plantlife

Sinds we eind september verhuisd zijn heb ik een nieuwe hobby: planten. Ik stek de pilea aka pannekoekplant alsof mijn leven er vanaf hangt, maakte twee miniecosystemen in grote glazen flessen en heb ook wat plantjes in gesloten weckpotten. En dan stekte ik laatst ook nog voor de eerste keer van mijn monstera. Heerlijk om mee bezig te zijn vind ik. De bloempotten zijn niet aan te slepen, maar gelukkig zit er een mega-kringloopwinkel vlakbij. #plantlife

2 jaar getrouwd

Wow, wat vliegt de tijd! Afgelopen week waren Jan en ik alweer twee jaar getrouwd! Dat vierden we met bubbels en een etentje. En cadeautjes. Ik kreeg een prachtige armband en bijpassende oorbellen van Jan, helemaal mijn smaak dus echt SUPERblij mee! Op naar de volgende 100 jaar. We geven volgende week nog een (tuin)feestje voor vrienden om het te vieren. Iedere reden voor een feestje is er één, toch?J&S (20 van 53)

#interiorgoals

Sinds onze verhuizing hebben we al aardig wat nieuwe spullen aangeschaft en oude dingen weggedaan. Ik ben nog steeds erg blij met onze megagrote eettafel van 2,20 breed waar we al heel wat gezellige avondjes aan hebben doorgebracht. De stellingkast is ook een fijne aanwinst en een goede opbergruimte voor troepjes, planten en boeken. Onze laatste aanwinst is dit vintage dressoir van Pastoe (type Amsterdammer). Ik spotte ‘m op Marktplaats en een paar dagen later stond ‘ie al te shinen in de woonkamer. Extra leuk omdat de oude Pastoefabriek vlakbij ons huis zit. Daar is deze kast dus ook gemaakt.

Op de kast zie je trouwens mijn vetplantje die inmiddels al drie maanden in een gesloten weckpot leeft, mijn pannekoekplant, de stek die ik van mijn monstera maakte én mijn mini-ecosysteem die echt niet-normaal-hard groeit.

Pastoe Amsterdammer

London baby!

Het eerste weekend van juli stond er een lang weekend Londen op de planning. Ik ging samen met Jan, maar een aantal goede vrienden waren ook in de stad in verband met het concert van the Killers in Hyde Park waar we allemaal heengingen. Het werd een supergezellig weekend met heerlijk weer, eten en gezelschap.  We aten bij Ottolenghi (#lifegoals) én bij een restaurant van Gordon Ramsey, zagen the Killers live (super awesome), en Jan en ik zijn ook nog naar les Miserables geweest. Ohja, en naar een uitvoering van Romeo & Juliet in Shakespeare’s Globe Theatre. Weer een action packed weekend dus! Gelukkig was er tussendoor nog meer dan genoeg tijd voor relaxt biertjes drinken in de pub en in rooftop-bars.

img_5481img_5353Gordon Ramseyimg_5297img_5449

 

#throwbackthursday

Cyn is mijn oudste vriendinnetje, we waren buurmeisjes sinds onze geboorte en zijn nog steeds goede vriendinnen. Heerlijk toch om elkaar al je hele leven te kennen! De laatste tijd zie je regelmatig van die kinderfoto’s van vroeger die dan nu worden ‘nagespeeld’, ik vind dat altijd zo grappig! Wij hebben natuurlijk dozen vol materiaal en besloten dus maar gewoon ergens te beginnen, met dit als resultaat. Ik kan al niet wachten om de volgende foto ‘na te spelen’!0a752a84-4e8c-44e2-a0b0-19ef2fa26f4b

Hotspots in de buurt

Sinds mijn verhuizing heb ik heel wat nieuwe hotspots ontdekt waar ik graag kom. LE:EN bijvoorbeeld, in een prachtige grote loods met een zeer Instagram-waardig interieur en een heerlijke kaart met Aziatische hapjes. En de toetjes… ik hou altijd een plekje over voor de blondie. Nomnomnom.

Een andere favoriet is de Watertoren, of eigenlijk WT Urban Kitchen. Vooral leuk als je wat te vieren hebt, en dat ook al even van tevoren weet. De wachttijden zijn namelijk nogal lang. Jan en ik dineerden er met mijn verjaardag, en lunchten er onlangs met mijn ouders. Het was hun trouwdag en mijn moeder ging met pensioen, genoeg reden voor een culinair feestje toch? Het uitzicht vanaf de tiende verdieping is fenomenaal, je kunt echt de hele stad zien. Blijft leuk, en het eten stelt ook nooit teleur.img_4824img_4819

Boeken

Ik ben groot fan van de app Storytel en lees bijna niet meer, ik luister alleen! Onlangs las/luisterde ik de nieuwste Harry Hole van Jo Nesbo (mijn favoriete Scandinavische reeks tot nu toe), the Wind-up bird Chronicle van Murakami en inmiddels ben ik bezig in Jager, de nieuwste van Lars Kepler. Zeker voor mensen als ik die vaak onderweg zijn kan ik de app van harte aanbevelen. Wat ik wel jammer vind is het verschil in voorleesstemmen: sommige zijn om te janken zo slecht. Bijvoorbeeld het boek dat ik nu luister, soms woorden woorden ‘afgebroken’ in het midden van een zin en de klemtonen liggen echt heel raar. Soms lijkt het wel zo’n Tom-Tom-stem. Jammer. Gelukkig is het verhaal spannend genoeg om toch door te luisteren.

Zo, dan ben je weer een beetje op de hoogte van mijn belevenissen van de laatste weken 🙂 Tot snel!LogoHeader-witGROOT

Advertenties

Categorieën:Other happy stuff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s